Απανωτά είναι τα «χαστούκια» που έχει δεχθεί ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ευρωομάδα της Αριστεράς τον έχουν αδειάσει μετά τη σοβαρότατη καταγγελία για βιασμό και σωματική βία από τη δικηγόρο, Ελένη Χρονοπούλου.

Ο ίδιος, τόσο με δική του δήλωση, όσο και με ανακοίνωση των δικηγόρων του, αρνείται κάθε κατηγορία και δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με τις Αρχές σχετική με την υπόθεση.

Οι πρώτες φήμες

Ωστόσο, το ίδιο είχε κάνει και όταν υπήρξαν οι πρώτες φήμες σχετικά με την καταγγελία που έγινε επισήμως γνωστή δια της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα τη Δευτέρα του Πάσχα.

Μάλιστα, για το πώς είχαν αντιμετωπίσει τις πρώτες φήμες για τον Αλέξη Γεωργούλη στον ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν τόσο ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Παπαδημούλης, όσο και η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου.

Σε συνέντευξή του στη Νίκη Λυμπεράκη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο κ. Παπαδημούλης, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «καμία ενημέρωση δεν είχαμε, εγώ ενημερώθηκα για το θέμα χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) λίγη ώρα πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το αίτημα των βελγικών αρχών για άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα προφανώς οι βελγικές αρχές έκαναν τις δικές τους έρευνες και διασταυρώσεις μυστικά».

«Έχω και εγώ την ίδια απορία»

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Αυτό που γίνεται σε αυτές τις διαδικασίες είναι ότι οι βελγικές αρχές, αστυνομικές και δικαστικές, ερευνούν ένα θέμα με τη δέουσα εμπιστευτικότητα και μυστικότητα και αν κρίνουν ότι πρέπει να πάει για δικαστική έρευνα και εκκαθάριση τότε ζητούν την άρση της ασυλίας. Έχω και εγώ την ίδια απορία γιατί χρειάστηκαν τρία χρόνια, αλλά την απάντηση οφείλουν να τη δώσουν οι αρμόδιες βελγικές αρχές».

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ακόμη ότι αν είχε ενημερωθεί πρωτύτερα θα πρότεινε αμέσως και «στο ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρωομάδα μας να γίνει αυτό που έγινε χθες (σ.σ. τη Δευτέρα)».

«Επειδή στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κυκλοφορούν κάποια πράγματα και ως κουτσομπολιά, όχι η συγκεκριμένη καταγγελία, όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εγώ ζήτησα αρμοδίως από τον κ. Γεωργούλη όταν ακούστηκε κάτι αόριστο να με ενημερώσει αν υπάρχει κάτι. Το διέψευσε κατηγορηματικά».

Ερωτηθείς εάν αυτό το αόριστο που άκουσαν στον ΣΥΡΙΖΑ «κουμπώνει» σε αυτά που έγιναν γνωστά τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε: «Όχι γιατί αν κούμπωνε το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να ρωτήσω και την άλλη πλευρά. Αν γνώριζα το όνομα της καταγγέλλουσας, που κακώς δόθηκε στη δημοσιότητα, θα επιδίωκα μέσω του συναδέλφου μου κ. Ανδρουλάκη να επικοινωνήσω και με την ίδια. Δεν γνώριζα τίποτα. Το έμαθα χθες και μάλιστα χωρίς να ξέρω ούτε το όνομα της καταγγέλλουσας ούτε το φάκελο… Θεωρώ άδικη την επίθεση που είδα να γίνεται από το ΠΑΣΟΚ ότι δόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το όνομα της καταγγέλλουσας».

Τι είπε στον Γεωργούλη

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης περιέγραψε ότι επικοινώνησε «ο κ. Γεωργούλης μαζί μου 2-3 ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση του αιτήματος για άρση της ασυλίας του και του είπα ποια θα είναι η εισήγησή μου για την αντίδραση της ευρωομάδας του κόμματος, ότι θα τεθεί εκτός ευρωομάδας και εκτός κόμματος προκειμένου να εκκαθαριστεί αυτή η καταγγελία από τις βελγικές αρχές χωρίς να υπάρχουν σκιές για το κόμμα και την ευρωομάδα μας. Η θέση του κόμματός μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση. Δεν αμφισβητούμε το τεκμήριο της αθωότητας, δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε, τον φάκελο της υπόθεσης θα τον κρίνουν οι βελγικές αρχές».

Με αφορμή την ανάρτησή του ότι ζήτησε ο ίδιος ο ευρωβουλευτής την άρση της ασυλίας του και την απομάκρυνσή του από το κόμμα, ο κ. Παπαδημούλης σχολίασε ότι: «Του διαμηνύθηκε με σαφήνεια ότι θα βρεθεί εκτός κόμματος και εκτός ευρωομάδας και προφανώς έλαβε το μήνυμα και το συμπεριέλαβε και στη δήλωσή του».

Η θέση της Πόπης Τσαπανίδου

Για το πώς αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις φήμες που υπήρχαν σχετικά με τον Αλέξη Γεωργούλη, μίλησε και η Πόπη Τσαπανίδου στο MEGA.

Η ίδια τόνισε ότι: «Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022 και με εντολή Τσίπρα ερευνήθηκε η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όταν τον καλέσαμε για εξηγήσεις, αρνήθηκε όσα του αποδίδονταν και μάλιστα έκανε λόγο για συκοφάντηση. Αυτό συνέβη το 2022 και μάλιστα είπε πως αφορούν φήμες και μάλιστα ένιωσε προσβεβλημένος», υποστήριξε.

«Δεν μείναμε όμως εκεί, πήγαμε στις αρμόδιες υπηρεσίες του Κοινοβουλίου και δεν βγάλαμε κάτι καθώς οι διαδικασίες αυτές καλύπτονται από το απόρρητο. Με αυτά τα ζητήματα δεν παίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε κάποια καταγγελία τότε. Όταν η φήμη έγινε καταγγελία, τότε έφυγε και ο κ. Γεωργούλης από το κόμμα. Εάν είχε κληθεί να καταθέσει ο κ. Γεωργούλης, τότε θα ήταν γνωστό και στο Κοινοβούλιο. Και στο Κοινοβούλιο έφτασε χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) η απόφαση», πρόσθεσε.

Ελέγχονται ακόμα δύο περιπτώσεις κακοποίησης

Η καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου κατά του Αλέξη Γεωργούλη έγινε αρχικά ανώνυμα, ωστόσο μετά από τέσσερις μήνες η ίδια προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία, όπως περιέγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook. Τι ήταν αυτό που την οδήγησε να το κάνει;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, αυτό που «ξεχείλισε το ποτήρι» για τη νεαρή δικηγόρο ήταν η συμμετοχή του Αλέξη Γεωργούλη σε καμπάνια κατά της βίας των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας για το κίνημα #MeToo τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020, κάτι το οποίο ήταν υποκριτικό και κυνικό.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, φαίνεται ότι «έρχονται» δύο ακόμα καταγγελίες κατά του ευρωβουλευτή, ωστόσο δεν έχουν ακόμη πάρει νομική μορφή. Με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες, η μία θα είναι από νεαρή ασκούμενη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Κακοποιημένη σωματικά κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες»

Ανάρτηση για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε και στη σελίδα «Υπέροχες γυναίκες» στο Instagram, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».