Με βαρύτατη καταγγελία για βιασμό και σωματική βία από την υπάλληλο της Κομισιόν Ελένη Χρονοπούλου, βρίσκεται αντιμέτωπος ο Αλέξης Γεωργούλης, με τις αντιδράσεις να διαδέχονται η μία την άλλη και τον ίδιο να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία για τον Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό από τους ρόλους του σε γνωστές σειρές και ταινίες πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με την πολιτική.

Μάλιστα η καταγγελία της Χρονοπούλου φαίνεται να άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου», καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως αναμένονται νέες καταγγελίες σε βάρος του Γεωργούλη, που αφορούν εργασιακό εκφοβισμό και βία, οι οποίες είχαν μπει στο αρχείο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει «σεισμό» ενώ από τη στιγμή που ήρθε στο φως η καταγγελία της Χρονοπούλου οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης», έγραψε η Ελένη Χρονοπούλου, στέλεχος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση της για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την κα Χρονοπούλου, η καταγγελία «έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος» με την προσκόμιση «των απαραίτητων στοιχείων (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.)», ενώ σύμφωνα με την ίδια, 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020 η καταγγέλλουσα αισθάνθηκε έτοιμη να δώσει και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Ο ευρωβουλευτής μπορεί να αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως η ΣΥΡΙΖΑ τον έθεσε εκτός κόμματος ενώ οι βελγικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του.

Πλέον ο γνωστός ηθοποιός που διέπρεψε σε δημοφιλείς ελληνικές σειρές, βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτές τις πράξεις που έχουν καταγγελθεί, η πολιτική του καριέρα φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, ενώ από τα έδρανα της Ευρωβουλής αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο.

Από την τηλεόραση στο Ευρωκοινοβούλιο

Από τις τηλεοπτικές σειρές, στη μεγάλη οθόνη και από εκεί στις Βρυξέλλες. Η επιλογή του να ασχοληθεί με την πολιτική και να βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σαφώς αποτέλεσε για αρκετό καιρό θέμα συζήτησης.

Όπως είχε άλλωστε διευκρινίσει ο ίδιος, η απόφασή του να πει το «ναι» το 2019 στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνειδητή, αφού είχε πρώτα συζητήσει και με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

«Ουσιαστικά συζήτησα και με τις δύο παρατάξεις, εννοώ και με τη Ν.Δ. και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε μια μεγάλη περίοδος συζητήσεων, από τη στιγμή που ασχολήθηκα με τα κοινά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Λάρισα, υπήρξαν επαφές και συζητήσεις. Δεν ήταν επίσημες προτάσεις. Μέσα στις κουβέντες, «κούμπωσε» και μου είπαν θέλουμε να συνεργαστείς μαζί μας. Έγινε από δύο κόμματα αλλά θα μπορούσα να σκεφτώ και τρίτο και τέταρτο» είχε αναφέρει ο Αλέξης Γεωργούλης.

«Επέλεξα τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βρήκα εκεί τον χώρο, αυτό που έχω στο δικό μου το μυαλό για τον πολιτισμό, να έχει ήδη ξεκινήσει και θεώρησα υποχρέωση να υποστηρίξω αυτό που γίνεται».

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ»

Σε μακροσκελή ανάρτησή του είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους είχε επιλέξει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί εκεί βρήκα ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρίς αγκυλώσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα».

«Δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ. Πιστεύω όμως ότι η πολιτική δεν είναι δουλειά των ειδικών. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί βρήκα ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρίς αγκυλώσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων τόνιζε πως «δε θα σας τάξω λεφτά, γεφύρια και δρόμους».

Η εκλογή του γνωστού ηθοποιού δεν αποτέλεσε έκπληξη, βάσει των δημοσκοπήσεων, όμως έχει ενδιαφέρον το πώς τα κατάφερε.

Για την ακρίβεια βρέθηκε στην πέμπτη θέση, πάνω στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, από έμπειρους και δραστήριους πολιτικούς. Τα βαριά ονόματα που κέρδισε ο Αλέξης Γεωργούλης ήταν γνωστά ονόματα όπως εκείνο του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του Γιάννη Μουζάλα, της Λυδίας Κονιόρδου, ενώ ξεπέρασε επίσης σε σταυρούς την Κατερίνα Κούνεβα.

«Γεια σας» από τις Βρυξέλλες

Ο ίδιος δεν έκρυψε βεβαίως τη χαρά του μόλις πέρασε τις πόρτες του Ευρωκοινοβουλίου «βομβαρδίζοντας» με φωτογραφίες και βίντεο τα social media του.

Ο δημοφιλής ηθοποιός είχε ανεβάσει σειρά από Insta-stories στον προσωπικό του λογαριασμό από την προσγείωσή του στις Βρυξέλλες, την είσοδο του στο ευρωκοινοβούλιο και την έδρα με το όνομά του.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ανέβασε τα πρώτα Instagram stories από το ευρωκοινοβούλιο

Ο Αλέξης Γεωργούλης ανέβασε τα πρώτα Instagram stories από το ευρωκοινοβούλιο

Το κίνημα #MeToo

Το 2021 όταν το κίνημα #MeToo άρχισε να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, ο ίδιος πήρε θέση σε μια προσπάθεια όπως ανέφερε να ανοίξουν στόματα που παρέμεναν κλειστά.

«Οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σαν γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία», είχε πει.

Στενοί φίλοι και συνεργάτες στέκονται στο πλευρό του και εμφανίζονται πεπεισμένοι πως όλα όσα ακούγονται για τον Αλέξη Γεωργούλη δεν ευσταθούν.

«Στον έρωτα δεν υπάρχει λογική, κυριαρχεί το συναίσθημα. Έχω διάφορα ψυχοσωματικά, από τις ερωτικές μου σχέσεις. Περιμένεις μέχρι να περάσει το κύμα», είχε δηλώσει.

Πλέον, ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα για πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την καταγγελία και δηλώνει σίγουρος πως η αλήθεια θα λάμψει σύντομα και ο ίδιος θα δικαιωθεί.