Νεκρός στη μπανιέρα του σπιτιού του, στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνια, είχε εντοπιστεί στις 5 Νοεμβρίου ο τραγουδιστής Άαρον Κάρτερ.

Η νεκροτομή αποκάλυψε τώρα ότι ο θάνατος του μικρότερου αδελφού του Νικ Κάρτερ των Backstreet Boys προκλήθηκε από πνιγμό λόγω των ηρεμιστικών φαρμάκων που είχε πάρει και των αερίων που είχε εισπνεύσει.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες, στο σύστημά του βρέθηκε αλπραζολάμη, που πωλείται συχνά με την επωνυμία Xanax.

Ανιχνεύθηκε επίσης το συμπιεσμένο αέριο διφθοροαιθάνιο. Η έκθεση το περιγράφει ως «αέριο που χρησιμοποιείται συνήθως ως προωθητικό σε καθαριστικά με σπρέι αέρα» το οποίο «μπορεί να προκαλέσει αισθήματα ευφορίας όταν εισπνέεται».

Όπως αναφέρει το Associated Press ο Κάρτερ για τελευταία φορά εθεάθη ζωντανός όταν η αστυνομία επισκέφτηκε το σπίτι του τις πρώτες πρωινές ώρες της 4ης Νοεμβρίου. Ο τραγουδιστής ελέγχθηκε αφού εθεάθη με εισπνεόμενο σε ζωντανό βίντεο του Instagram.

Αργότερα την ίδια μέρα έχασε ένα ραντεβού με έναν σύμβουλο ναρκωτικών και την επομένη, η οικιακή βοηθός του τον βρήκε πνιγμένο σε μια μπανιέρα.

Η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει ότι οι ανακριτές βρήκαν μπουκάλια συνταγών και ηλεκτρονικά ψεκαστήρια που είχε χρησιμοποιήσει για να εισπνεύσει.

«Ήταν ταραγμένη όσο μιλούσε στην αστυνομία»

Σύμφωνα με όσα είπαν οι γείτονες του 34χρονου, την ημέρα που η οικιακή βοηθός του εντόπισε τη σορό του άκουσαν κραυγές και ουρλιαχτά μέσα από το σπίτι του. «Κάποιος ακουγόταν να φωνάζει ΄είναι νεκρός, είναι νεκρός΄», τόνισαν.

Μιλώντας στην εφημερίδα «The Sun», ένας γείτονας είπε ότι άκουσε στον ασύρματο της Αστυνομίας να σπεύδουν οι Αρχές για «έναν άνδρα σε μπανιέρα που δεν ανταποκρίνεται» και ανέφερε ότι είδε τη σύντροφο του Άαρον Κάρτερ, Μέλανι, να τρέχει στην πόρτα μαζί με έναν φορητό απινιδωτή και να την κοπανάει.

Ένας άλλος, σημείωσε ότι η οικιακή βοηθός του τραγουδιστή ήταν ταραγμένη όσο μιλούσε στην αστυνομία: «Η οικιακή βοηθός ήταν το μόνο άτομο που έμεινε μέσα στην περιοχή που είχε αποκλείσει η αστυνομία για πολλή ώρα, μάλλον επειδή ήταν αυτή που βρήκε νεκρό τον Άαρον Κάρτερ. Η Μέλανι έπρεπε να περιμένει ώρες προτού η αστυνομία της πει οτιδήποτε και ήταν απελπισμένη».

Άλλοι μάρτυρες που μίλησαν στην «Daily Mail» και έκαναν λόγο για μια χαοτική σκηνή που επικρατούσε στο σπίτι του τραγουδιστή. «Περιπολικά είχαν αποκλείσει την περιοχή, ενώ στο σημείο είχαν σπεύσει τηλεοπτικά συνεργεία», περιέγραψαν.

Ποιος ήταν ο Aaron Carter

Ο Aaron έγινε διάσημος στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ως ποπ τραγουδιστής, κυκλοφορώντας τέσσερα στούντιο άλμπουμ, ξεκινώντας με το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του το 1997, όταν ήταν μόλις 9 ετών.

Αφού το πρώτο του άλμπουμ πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα, το δεύτερο άλμπουμ του Aaron, «Aaron’s Party», τριπλασίασε αυτόν τον αριθμό… και από εκεί και πέρα έγινε τακτικό μέλος του Nickelodeon.

Στη συνέχεια μεταπήδησε στη ραπ, καθώς η μουσική του καριέρα προχωρούσε και εμφανίστηκε επίσης στο «Dancing With The Stars», ενώ έπαιξε και στην παράσταση «Seussical» στο Μπρόντγουεϊ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Aaron είχε ιστορικό κατάχρησης ουσιών, με το οποίο είχε μιλήσει πριν από αρκετά χρόνια σε τηλεοπτική εκπομπή, ενώ είχε νοσηλευτεί σε κέντρο αποτοξίνωσης πολλές φορές.