Στη γενέτειρά του την Ίμβρο, περνάει τις μέρες του Πάσχα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σε μία έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε τη λειτουργία της αποκαθήλωσης του Κυρίου, με τους λίγους Έλληνες που έχουν απομείνει στο νησί, σε κλίμα κατάνυξης, στο Σχοινούδι, στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας.

«Συγκινούμαι κάθε φόρα…»

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με αποκλειστική του δήλωση στο MEGA, μίλησε συγκινημένος για τη γενέτειρά του και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά.

«Κάθε φορά που έρχομαι στην Κύπρο συγκινούμαι και χαίρομαι, αλλά όλως ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες των Παθών του Κυρίου, θυμόμαστε και τα πάθη της Ίμβρου συναφώς και προσδοκούμε Ανάσταση. Χρόνια πολλά».

Στην Ίμβρο ο Νίκος Δένδιας

Στο νησί της Ίμβρου αναμένεται σήμερα και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο ΥΠΕΞ, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, θα επισκεφτούν τα ελληνικά σχολεία που επαναλειτουργούν στο νησί μετά από 40 χρόνια και τα οποία φιλοξενούν 56 παιδιά.

Το βράδυ σήμερα οι δυο τους θα βρεθούν στα Αγρίδια Ίμβρου, το υψηλότερο ελληνικό χωριό του νησιού.

Την ίδια ώρα, σήμερα το πρωί μίλησε στην τουρκική τηλεόραση ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος μετά την ηρεμία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές «για να λυθούν τα πολύπλοκα προβλήματα που υπάρχουν».