Στην τελετή της Αποκαθήλωσης του Ιησού Χριστού στην Ίμβρο χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Νωρίτερα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνομίλησαν πιστοί, μικρής και μεγάλης ηλικίας, όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο.

Το μήνυμα από την Ίμβρο

Ο Βαρθολομαίος χοροστάτησε χθες Μεγάλη Πέμπτη στη Θεία Λειτουργία των Προαγιασμένων Τιμίων Δώρων, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης, στο Σχοινούδι της Ίμβρου.

Ο Παναγιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό του, και με αφορμή ένα ποίημα που διάβασε νεαρή μαθήτρια, ανέφερε ότι το ορεινό αυτό χωριό ήταν τρανό, μεγάλο και υπερήφανο, με πολύ εργατικούς κατοίκους, αλλά, όπως είπε, και το πιο άτυχο από τα χωριά της Ίμβρου. Στη συνέχεια Πατριάρχης πρόσθεσε:

«Τη δεκαετία του 1960, που άρχισαν τα πέτρινα χρόνια της Ίμβρου, το Σχοινούδι υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές και τις μεγαλύτερες ταλαιπωρίες και άδειασε. Από τις 3.000 κατοίκους που είχε έμειναν ελάχιστοι. Ήρθαν οι έποικοι και άλλαξαν οι ρυθμοί της ζωής μας. Αλλά εμείς αντέχουμε με τη χάρη του Θεού. Δεμένοι στα πάτρια, τα όσια και τα ιερά του Γένους μας αντέχουμε και συνεχίζουμε. Δοξάζουμε τον Θεό που μας αξιώνει εφέτος, όλοι μαζί, να γιορτάσουμε αυτές τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα. Ευχαριστώ τον άγιο Ίμβρου που έβαλε στο πρόγραμμα αυτών των ημερών δύο χοροστασίες μου στο Σχοινούδι, σήμερα και τη Μεγάλη Παρασκευή το πρωί στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως».