Πλαστικός χειρουργός κατηγορείται για φόνο επειδή φέρεται να αρνήθηκε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες αφού μια ασθενής στην οποία έκανε αυξητική στήθους υπέστη καρδιακή ανακοπή.

Η 36χρονη Megan Espinoza υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της αισθητικής επέμβασης στο Divino Surgery Center στην Bonita της Καλιφόρνια, τον Δεκέμβριο του 2018.

Επικαλούμενα την αναπληρώτρια εισαγγελέα της κομητείας του Σαν Ντιέγκο στις ΗΠΑ,  ξένα πρακτορεία αναφέρουν ότι ο χειρουργός της Espinoza, Dr. Carlos Chacon, φέρεται να περίμενε περισσότερες από τρεις ώρες για να καλέσει το 911 και απαγόρευσε στους υπαλλήλους του να το κάνουν, καθώς και ότι η Espinoza πέθανε.

Ο πλαστικός χειρούργος κατηγορήθηκε αρχικά για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, αλλά τη Δευτέρα, το γραφείο του εισαγγελέα αναβάθμισε τις κατηγορίες εναντίον του κατηγορούμενου σε δολοφονία, αφού, όπως λένε, η έρευνα αποκάλυψε ότι φέρεται να έφυγε από το χειρουργείο της Espinoza για να παραστεί σε τέσσερις άλλους ασθενείς, καθώς εκείνη βίωνε ένα επείγον ιατρικό περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες από το people.com.

Τι λέει η εισαγγελέας

«Ο κατηγορούμενος ουσιαστικά  εμπόδισε άλλους ανθρώπους να καλέσουν το 911 και άφησε την Espinoza να πονάει ουσιαστικά για τρεις ώρες πριν κληθεί τελικά το προσωπικό έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η εισαγγελέας.

Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν επίσης τον γιατρό ότι χρησιμοποίησε έναν ακατάλληλα εκπαιδευμένο νοσηλευτή για να χορηγήσει αναισθησία στο θύμα και ότι φέρεται να είπε ψέματα στον σύζυγό της, ο οποίος κάλεσε το χειρουργικό κέντρο για να την ελέγξει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο πλαστικός χειρουργός δήλωσε αθώος στην κατηγορία, ενώ ο δικαστής όρισε την εγγύησή του  στα 500.000 δολάρια.

Οι όροι της εγγύησης του απαγορεύουν να εκτελεί χειρουργικές επεμβάσεις σε μη διαπιστευμένες εγκαταστάσεις και να ενημερώνει όλους τους ασθενείς ότι αντιμετωπίζει κατηγορία για φόνο. Του έχει επίσης επιβληθεί η υποχρέωση να χρησιμοποιήσει εξειδικευμένο αναισθησιολόγο, αναφέρει το πρακτορείο.

Ο γιατρός αναμένεται να παρουσιαστεί εκ νέου στο δικαστήριο στις 5 Ιουνίου.