»Με χτυπούσε σαν επαγγελματίας» είπε ο οδηγός του ΟΑΣΘ που δέχθηκε επίθεση από 19χρονο στη διάρκεια δρομολογίου της γραμμής «34».

«Εκτελούσα δρομολόγιο, πήγα να βγάλω το μεροκάματο. Έφτασα στη στάση αλλά δεν χτύπησε κανενός το κουδούνι. Ούτε υπήρχε κάποιος να ανέβει στο λεωφορείο και συνέχισα για την επόμενη στάση. Ήρθε μπροστά και μου είπε “γιατί δεν άνοιξες την πόρτα; Κατέβα κάτω”. Του απάντησα “γιατί, θα με χτυπήσεις;” Όπως καθόμουν στη θέση του οδηγού μου έριξε μπουνιές. Χτυπούσε σαν επαγγελματίας. Ήξερε που να χτυπήσει. Έκλεισα την πόρτα να μην φύγει. Εγώ τον απώθησα, σηκώθηκα και πήγα προς το μέρος του. Με τη συνδρομή ενός άλλου άνδρα ο οποίος πιθανόν να ήταν αστυνομικός με πολιτικά, το συμβάν έληξε. Ήρθε αστυνομία και τον συνέλαβε» περιέγραψε στην κατάθεσή του ο οδηγός, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο 19χρονος ζήτησε συγγνώμη από τον 60χρονο. «Το έκανα από θυμό γιατί φοβήθηκα. Εγώ επιτέθηκα πρώτος. Του έριξα 2 -3 μπουνιές. Μου όρμησε, με στρίμωξε στην πόρτα. Με γρατζούνισε. Τον ξαναχτύπησα. Δεν λέω ότι είναι σωστό. Από βλακεία το έκανα. Ξαναζητάω συγγνώμη» είπε κατά την απολογία του ο νεαρός.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, καθώς το λεωφορείο βρισκόταν στην οδό Μακρυγιάννη, στη Σταυρούπολη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 19χρονος θέλησε να αποβιβαστεί από το όχημα, αλλά δεν είχε πατήσει το κουδούνι.

Διαμαρτυρόμενος, ζήτησε τον λόγο από τον 60χρονο οδηγό και ακολούθησε φραστικό επεισόδιο, κατά το οποίο ο νεαρός γρονθοκόπησε τον 60χρονο στο αριστερό μάτι.

Στον 19χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 μηνών, με τριετή αναστολή για απλή σωματική βλάβη ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας .