Η Toyota έδωσε μια πρόγευση για το νέο ηλεκτρικό της μέλλον που θα ξεκινήσει άμεσα με επενδύσεις για την στροφή στην ηλεκτροκίνηση, και τα μοντέλα που θα παρουσιάσει. Συγκεκριμένα την ανακοίνωση του ηλεκτρικού της πλάνου το έκανε ο νέοςCEO της εταιρίας Κότζι Σάτο ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η Toyota θα βάλει ως στόχος της το 1.5 εκατομμύρια πωλήσεις σε ηλεκτρικά έως το 2026! Αν και ηγέτης στην υβριδική τεχνολογία η ηλεκτροκίνηση στην οποία θα επενδύσει δεν θα απομειώσει την παρουσία της και στις γνώριμες μορφές κινητήρων – βενζίνης και υδρογόνου.

Συγκεκριμένα, η Toyota σκοπεύει να λανσάρει 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026 ώστε να καλύψει όλο το φάσμα των κατηγοριών. Εκτός από την ηλεκτροκίνηση η φίρμα θα επενδύσει και στις τεχνολογίες αυτόνομης  οδήγησης,  αλλά και στις μπαταρίες νέας τεχνολογίας, που θα αυξήσουν την αυτονομία των μοντέλων.

Ο νέος CEO της Toyota είναι φανατικός της ηλεκτροκίνησης και αντικατέστηκε πριν λίγους μήνες τον  Ακίο Τογιόντα που είναι ο εγγονός του ιδρυτή της φημισμένης αυτοκινητοβιομηχανίας. Επίσης, στον Toγιοντα χρεώνουν την στασιμότητα της φίρμας στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε αντίθεση με το νέο πρόεδρο που θα φέρει τον ιαπωνικό κολοσσό πιο κοντά στον εξηλεκτρισμό.