Υπό κανονικές συνθήκες, τριγμοί μεγάλοι θα υπήρχαν στο Πάρκο Γουδή. Γιατί πολλοί βλέπουν τι συμβαίνει και προτιμούν να σιωπούν, μολονότι μέσα τους έχουν αναστατωθεί με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Και δεν συμφωνούν διόλου με τους αδέξιους ή περίεργους χειρισμούς.

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας αποκαλύφθηκαν τα περισσότερα από την άθλια και σκοτεινή ιστορία με την αντικατάσταση της πολωνικής ομάδας του διαιτητή Ρατσκόφσκι. Βγήκαν όλα στο φως. Όχι από την Αστυνομία. Όχι από κάποιον επιβάτη επώνυμα. Όχι από υπάλληλο του αεροδρομίου. Όχι από κάποια αεροσυνοδό ή τον πιλότο. Ποιος μίλησε; Ένας άνθρωπος της ΚΕΔ. Αλλά , φυσικά, όχι ο Μπένετ. Τα άπλυτα στη φόρα έβγαλε ο Σταύρος Μάνταλος και ώρα είναι να δούμε τις απορίες και τις ερωτήσεις διότι πολλές μαζεύτηκαν.

  • Ποιος και από πότε αποφασίζει ότι  ο τέταρτος διαιτητής μιας αναμέτρησης θα είναι αυτός που θα συνοδεύει το τιμ από το εξωτερικό; Πρόκειται για νέο… έθιμο; Κάπως έτσι προέκυψε Διαμαντόπουλος! Ναι, ο ρέφερι που αργότερα από τέταρτος έγινε πρώτος με μια …πιρουέτα της ΚΕΔ!
  • Για ποιο λόγο ο Διαμαντόπουλος ενημέρωσε τον Μάνταλο και όχι τον Μπένετ; Δεν είναι προϊστάμενός του ο βρετανός διαιτητάνθρωπος; Αλλωστε, όπως όλοι επιμένουν, ο Μάνταλος δεν ασχολείται με τους ορισμούς. ‘Η μήπως όχι;
  • Τι είδους χειρισμούς έκανε ο Διαμαντόπουλος και «ηρέμησε η κατάσταση»; Αραγε, αυτή η λεκτική αναφορά είναι συνώνυμο της λέξης «κουκούλωμα»; Γιατί όταν κάποιος πείθεται και δεν κάνει καταγγελίες ή δεν ζητείαι η διενέργεια αλκοτέστ εκείνη τη στιγμή, μάλλον θέλει να αποφύγει τον περαιτέρω έλεγχο.
  • Από την ώρα που η μέθη για τους Πολωνούς δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν, πώς έγινε η διαρροή; Ποιόν συνέφερε όλο αυτό το σκηνικό; Ποιοι ήθελαν την αντικατάσταση όλης της πολωνικής ομάδας των διαιτητών; Ούτε ο Διαμαντόπουλος είπε πως ήταν μεθυσμένοι ούτε ο Μάνταλος. Ποιος το βεβαίωσε;
  • Ο Μπένετ, λέει, ενημέρωσε τον υφιστάμενό του πως θα κάνει αλλαγές στους διαιτητές. Το έκανε για να πάρει τη γνώμη του ή με στόχο να εξασφαλίσει την άδεια του Μάνταλου;
  • Από την ώρα που η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει και να ξεπερνά τον Διαμαντόπουλο και τους υπόλοιπους ρέφερι, δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί ο Τάκης Μπαλτάκος, ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Ωστε να ενεργήσει με βάση το κανονιστικό πλαίσιο. Μπορεί πάλι να του είπαν τι συμβαίνει και να το μάθουμε/ αποκαλυφθεί σε επόμενο επεισόδιο.
  • Τελικά, από ποιόν ενημερώθηκε η ΕΠΟ; Από τις ομάδες το πρωί της Κυριακής ή το βράδυ του Σαββάτου από τον Διαμαντόπουλο; Μάλλον το δεύτερο ισχύει , σύμφωνα με τον Μάνταλο. Αλλά γιατί το έκρυβαν ή έλεγαν ψέματα στην αρχή της ιστορίας; Ούτε το πρώτο και προφανώς ούτε το τελευταίο.

Όλα τα ανωτέρω δεν βρίσκουν απάντηση. Επίσημη. Γιατί όπως όλοι αντιλαμβάνονται, η αλήθεια σιγά σιγά φανερώνεται.