Συγκλόνισε για ακόμη μία φορά η Μάγδα Φύσσα μιλώντας για τον Παύλο της που στις 10 Απρίλη θα έκλεινε τα 44 του χρόνια αν δεν τον δολοφονούσαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα, η μάνα που σήκωσε στις πλάτες της τον αντιφασιστικό αγώνα μιλώντας στο Rap Monsters Festival που έγινε την Κυριακή στη μνήμη του Παύλου, είπε ότι ο πόνος είναι ο ίδιος, ενώ μοιράστηκε με τους ανθρώπους τι θα έλεγε στον Παύλο της.

Ο κόσμος απάντησε στην «Μάνα όλων μας», με ένα δυνατό χειροκρότημα και το σύνθημα «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

«Στα 34 του, τον μαχαιρώσαν. Θέλω να του πω τόσα πολλά…Το πόσο μας λείπει. Ο ίδιος πόνος. Όλα, όλα έχουν μείνει ίδια. Δεν έχει αλλάξει κάτι 10 χρόνια. Το μόνο που μπορώ να του πω είναι ότι τ’ αδέρφια του είναι εδώ. Δεν τον έχουν αφήσει. Και κάθε χρόνο τον γιορτάζουν. Και γι’ αυτό, σας ευχαριστώ εγώ, πάρα πολύ», είπε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα.

Το «ευχαριστώ» από τον Σύλλογο Πολιτισμού «Παύλος Killah P Φύσσας»

«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία κι όλους τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή και όλους εσάς που ήρθατε σήμερα, την ημέρα των γενεθλίων του Παύλου, για να τιμήσουμε τον ίδιο, το έργο του και το όραμα του.

40 μέρες μετά το συγκλονιστικό έγκλημα στα Τέμπη θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας με όσους και όσες ζητούν δικαίωση: για τις γυναικοκτονίες, για τη συγκάλυψη των κυκλωμάτων παιδοβιαστών και trafficking, για την αστυνομική βία, για την υποβάθμιση του Πολιτισμού, της Υγείας και της Παιδείας, για το Νερό, για τη φτωχοποίηση και την υποτίμηση της ζωής μας συνολικά.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου από το τάγμα εφόδου της Χ.Α., οι φασίστες ξανασπρώχνονται στο προσκήνιο ως δήθεν αντισυστημικοί για να παίξουν το γνωστό τους ρόλο.

Έχουμε χρέος απέναντι στους ανθρώπους που χάσαμε, στους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν από το φασισμό, και στον εαυτό μας, να μην αφήσουμε κανένα φασιστικό μόρφωμα να σηκώσει κεφάλι, ποτέ ξανά. Αφήνουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και συσπειρωνόμαστε μαζί, για το κίνημα της ζωής ενάντια σε αυτό του θανάτου. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δουλειά, σε κάθε σχολείο, κανένας χώρος στους φασίστες.

Μέρες σαν κι αυτές μας θυμίζουν ότι είμαστε πολλές, πολλοί και πολλά.

Ότι είμαστε μαζί με όσες και όσους δεν έχουν φωνή. Ότι δεν θα κάνουμε βήμα πίσω απέναντι στην αδικία και όλοι μαζί θα φωνάξουμε:

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΜΕΤΡΑΝΕ! ΔΕ ΣΑΣ ΤΙΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ!

ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ – ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!»