Η Μαρινέλλα είναι ένα από τα θρυλικά ονόματα της μουσικής. Αγαπήθηκε και αγαπιέται ιδιαίτερα από το κοινό για την μαγική φωνή της και τα ιδιαίτερα τραγούδια της.

Στα 84 της χρόνια η «μεγάλη» κυρία του ελληνικού πενταγράμμου συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον και σε κάθε της live εμφάνιση οι θαυμαστές να συρρέουν κατά χιλιάδες.

Η ίδια εκτός από το τραγούδι έχει αδυναμία και στην μοναχοκόρη της, που απέκτησε με τον Φρέντυ Σερπιέρη, την Τζωρτίνα,

Οι δυο τους διατηρούσαν για τέσσερα χρόνια δεσμό. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ, παρά την επιθυμία του ιππέα και επιχειρηματία σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής.

Η Μαρινέλλα είχε δηλώσει σε συνέντευξη της για τον Φρέντυ Σερπιέρη: «Τον είχα ερωτευτεί πολύ. Ήμασταν τέσσερα χρόνια μαζί. Μετά τη γέννηση της κόρης μας, εκείνος ήθελε να παντρευτούμε. Του είπα, όμως, ότι δεν χρειάζεται, καλύτερα να μείνουμε φίλοι. Φυσικά την αναγνώρισε, της έδωσε το όνομα του, έγιναν όλα όπως έπρεπε. Τον αγαπάω πολύ, είναι εξαιρετικός άνθρωπος κι αυτός και η γυναίκα του, η Σαμπίνα, ο γιος τους επίσης, που είναι πραγματικός αδελφός της κόρης μου».

Ποιος ήταν ο Φρέντυ Σερπιέρης

Ο Φρέντυ (Φερνάνδος) Σερπιέρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Απριλίου 1938, ήταν γιος του ιταλικής καταγωγής Ιωάννη Σερπιέρη και της πρωταθλήτριας Γαλλίας και ολυμπιονίκη στο τένις το 1924 Ντιντί Βλαστού και δισέγγονος του Τζιανμπατίστα Σερπιέρη, ιδιοκτήτη των Μεταλλείων Λαυρίου.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στη Γενεύη, αλλά από νεαρή ηλικία τον κέρδισε το άθλημα της ιππασίας. Ως αθλητής κατέκτησε δεκάδες βραβεία και σημαντικές διακρίσεις, συμμετέχοντας σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΟΙ από την ίδρυσή της το 1990 έως το 2001. Επίσης, υπήρξε Α’ αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας από το 1998 έως το 2006, μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, καθώς και πρόεδρος και ταμίας του ΣΕΓΑΣ.

Από το 1975 έως το 1984 ήταν πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ιππασίας του ΣΕΓΑΣ , γενικός γραμματέας της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου το 1982 και της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων το 1991, ενώ ανέλαβε και την προεδρία του Ελληνικού Ιππικού Ομίλου.

Έφυγε από τη ζωή στις 23 Απριλίου 2016 έχοντας συνδέσει το όνομά του με την ελληνική ιππασία, την οποία υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα για περισσότερο από μισό αιώνα, αθλητικά και διοικητικά.