Στο ίδιο έργο θεατές. Η ξεφτίλα δεν έχει τελειωμό για την ΕΠΟ του Τάκη Μπαλτάκου, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να συμμαχούν ξανά. Απροκάλυπτα.

Τι έκαναν τα… συναιτεράκια; Εξουσιοδότησαν τον πρόεδρό της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο για να κινηθεί νομικά για τη σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας (27/3).

Το ανακοίνωσε μάλιστα η Ομοσπονδία με δόξα και τιμή: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Αποφάσισε, με ψήφους 15-1, την παροχή εξουσιοδότησης προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, προκειμένου να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια ποινικής, πειθαρχικής και αστικής φύσεως ενώπιον των αρμοδίων εθνικών και υπερεθνικών αρχών, σε συνέχεια όσων έλαβαν χώρα κατά τη συνάντηση της 27.03.2023, με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΕΠΟ, του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Στίβεν Μπένετ και των εκπροσώπων των ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για θέματα ορισμού διαιτητών στα play off της Super League 1». Με δύο λόγια;

Μια Επιτροπή που απαρτίζεται από εκλεκτούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ (όχι με αυτή τη σειρά) έδωσαν το οκ στον Μπαλτάκο να κινηθεί κατά του Ολυμπιακού. Απαραίτητη σημείωση; Ο Μπαλτάκος προφανώς αυτό είχε δικαίωμα να το κάνει απο μόνος του. Μάλλον σαν… εντολή φάνηκε αυτή η απόφαση.  Απο την άλλη βεβαίως διαβάζετε και ανάποδα. Μέσω αυτής της «εντολής» ο Μπαλτάκος θα έχει και άλλους στο πλευρό του όταν θα έρθει η ώρα να δώσει εκείνος λογαριασμό. Διότι ο Ολυμπιακός δεν θα αφήσει αυτή την υπόθεση στην τύχη της. Έρχονται μηνύσεις και όχι μόνο, όπως εξήγησε ο Τάκης Αγραφιώτης. Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στην Επιτροπή που ήταν ο μόνος που πήρε το λόγο σε μια στημένη αστραπιαία παρωδία:

«Κύριε Μπαλτάκο θέλετε να παγιδεύσετε τα μέλη της Εκτελεστικής για να μοιραστείτε τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν για εσάς από τη διεξαγωγή της άτυπης συνάντησης που συγκάλεσε ο Μπένετ. Μας μιλήσατε στον σύντομο πρόλογό σας για μαγνητοσκόπηση και βιντεοσκόπηση. Είχατε γραπτή συναίνεση γι αυτό από τους παρόντες; Όχι φυσικά! Καταγράφετε και εμάς; Και τους τακτικούς δικαστές που δικάζουν εδώ; Είναι γελοιότητα να ζητάτε νομιμοποίηση για μια άτυπη συνάντηση που δεν έπρεπε καν να ήσουν εκεί και δεν ήταν και κανένα μέλος της ΕΕ. Που ακούστηκαν αυτά; Που έχουν ξαναγίνει;»

«Ζητάς εξουσιοδότηση χωρίς να έχουμε πρακτικά από τη συνάντηση και το κάνεις επίτηδες γιατί έχεις συγκεκριμένη πρόθεση. Διότι από τα πρακτικά προκύπτει ότι κάποιοι είπαν να πάει να γ@μηθ% η UEFA για παράδειγμα, δεν άκουσα κάτι γι αυτό»

«Αν μιλάς προσωπικά» του είπε ο  Αγραφιώτης «δικηγόρος είσαι κάνε μηνύσεις. Εγώ πάντως σαν μέλος της ΕΕ ξεκαθαρίζω ότι θα κινηθώ νομικά γι αυτό που γίνεται εδώ σήμερα. Στην άτυπη συνάντηση που παραδέχτηκες τι δουλειά έχει ο Μάνταλος;»

Ο Μπαλτάκος απάντησε: «χειριζόταν ένα μικρό κομπιούτερ σαν βοηθός του Μπένετ»

Αγραφιώτης: «Είστε σοβαροί; Τα λέτε σοβαρά αυτά τα πράγματα; Σας ξαναλέω ότι θα μηνυθείτε για όλα και ότι παράνομο υλικό έχετε θα το παραδώσετε όλο σε εμένα ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Μας λέτε για ένα σύστημα που καταγράφει. Σας ρωτώ. Έχετε γραπτή συναίνεση;»

Μπαλτάκος: «όχι δεν έχω»

Αγραφιώτης: «Ξέρετε λοιπόν την παρανομία, ξέρετε αλλά φέρνετε αυτό το θέμα για λόγους που καταλαβαίνουμε όλοι. Πρακτικά δεν έχουν μπροστά τους τα μέλη. Πως θα τα αξιολογήσουν».

Μπαλτάκος: «θα γίνουν κι άλλες Εκτελεστικές»

Αγραφιώτης: «Χάθηκε η νομιμότητα, χάθηκε η σοβαρότητα. Εσείς κ. Μπαλτάκο ως τι ήσασταν στην άτυπη συνάντηση; Η ΚΕΔ δεν είναι ανεξάρτητη; Ως τι παραστήκατε εκεί; Ήσασταν παρανόμως και παρατύπως εκεί κι εσείς και ο Μάνταλος. Και ξαναλέω για όλες αυτές τις παρανομίες θα μηνυθείτε».