«Αυτοκτονία». Ο Ολυμπιακός μπορεί να προηγήθηκε απέναντι στον Αρη με 2-0 με τα γκολ των Χουάνγκ (36’) και Παπασταθόπουλου (52’), αλλά το τραγικό λάθος του Ρέτσου στο 70’ έδωσε την ευκαιρία στον Ιτούρμπε να μειώσει και ο Καμάτσο στο 81’ ισοφάρισε σε 2-2, που ήταν και το τελικό σκορ στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν… χαρακίρι και έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν στο πόντο τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, οι οποίοι ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας με 63, με την ισοπαλία στο παιχνίδι με τον Αρη να τους αφήνει στους 60.

Οι Πειραιώτες καλούνται πλέον να αφήσουν πίσω τους όσα έγιναν στην αναμέτρηση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης και να επικεντρωθούν στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ (5/4, 21:00) για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Ενα παιχνίδι στο οποίο ο Μίτσελ είναι πολύ πιθανό να μην έχει τους Κανός και Μπα, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Αρη.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Μπα, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ και Κασάμι ήταν στα χαφ, με τους Μπιέλ, Φορτούνη και Κανός πίσω από τον Μπακαμπού. Ο Τόλης Τερζής από την άλλη πλευρά ξεκίνησε τον Αρη με την εξής 11άδα: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Νταρίντα-Πάλμα, Ματέο Γκαρσία, Πάλμα, Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι.

Πίεση από τον Ολυμπιακό και ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Σέρτζι Κανός. Ο Ισπανός απέφυγε ωραία τον αντίπαλό του, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Σιαμπάνη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα (9’) ήταν σειρά του Χουάνγκ να απειλήσει. Ο Νοτιοκορεάτης άσος βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά, αλλά ο Σιαμπάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Οι Ερυθρόλευκοι πίεσαν την άμυνα του Αρη και στο 21’ είχαν τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Κασάμι και Μπιέλ.

Ο Κασάμι πήρε την κεφαλιά, ο Σιαμπάνης απέκρουσε, ο Μπιέλ πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 26’ και στο 29’ ο Ολυμπιακός είχε δύο σουτ, με τους Μπακαμπού και Κασάμι. Στην πρώτη περίπτωση η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στη δεύτερη ο Σιαμπάνης μπλόκαρε. Το ίδιο στο και 30’ στο σουτ του Κανός, ενώ στο 32’ και στο 33’ οι δύο κεφαλιές των Φορτούνη και Ρέαμπτσιουκ έφυγαν άουτ.

Ιν-Μπεόμ και 1-0!

Η πίεση του Ολυμπιακού τελικά απέδωσε καρπούς στο 36’, με τον Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ να κάνει το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Νοτιοκορεάτης μεσοεπιθετικός βρήκε χώρο, σούταρε φαλτσαριστά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάριου Σιαμπάνη, με τον κόσμο να τον αποθεώνει και το «Γ. Καραϊσκάκης» να παίρνει… φωτιά.

Τραυματίστηκε ο Κανός, αναγκαστική αλλαγή

Στο 42’ ο Μίτσελ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Σέρτζι Κανός να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο και να αφήνει τη θέση του στον Μασούρα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τους Ερυθρόλευκους να κλείνουν το πρώτο ημίχρονο στο Καραϊσκάκη έχοντας το προβάδισμα στο σκορ. Ένα πρώτο ημίχρονο, που ολοκληρώθηκε με την στατιστική να δείχνει 17-2 τελικές για τον Ολυμπιακό.

Δοκάρι και γκολ

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να πιέζει για το δεύτερο γκολ.

Στο 52’ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι σε προβολή του Μπράμπετς. Μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, ο αμυντικός του Αρη έκανε την προβολή, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του, με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιαμπάνη.

Ένα λεπτό αργότερα οι Πειραιώτες βρήκαν το γκολ που έψαχναν, με τον Παπασταθόπουλο. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές και ο έμπειρος σέντερ μπακ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σιαμπάνη για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Τραυματίστηκε και ο Μπα

Μετά το γκολ ο Μίτσελ αναγκάστηκε να προχωρήσει στην δεύτερη αλλαγή του στο ματς και μάλιστα ήταν και αυτή αναγκαστική, καθώς ο Μπα ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας τη θέση του στον Ρέτσο. Στο 65’ ο Κασάμι δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα κόντραρε, με τον Σιαμπάνη να μπλοκάρει εύκολα.

Μείωσε ο Ιτούρμπε

Ένα λεπτό αργότερα ο Αρης απείλησε με τον Γκρέι. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σούταρε μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι, αλλά στο 70’ ο Αρης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ρέτσου και μείωσε σε 2-1 με τον Χουαν Ιτούρμπε. Ο έμπειρος εξτρέμ της ομάδας της Θεσσαλονίκης έκλεψε την μπάλα από τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, απέφυγε τον Πασχαλάκη και με σουτ έβαλε ξανά στον αγώνα το συγκρότημα του Τόλη Τερζή.

Μετά το γκολ του Ιτούρμπε, ο Μίτσελ προχώρησε τρεις αλλαγές, με τους Γκάρι Ροντρίγκες, Σαμασέκου και Εμβιλά αντί των Φορτούνη, Ιν-Μπεόμ και Μπακαμπού. Αλλαγές έκανε και ο Τόλης Τερζής, με τους Νταμπό και Καμάτσο αντί των Πάλμα και Ντουκουρέ.

Ισοφάρισε ο Καμάτσο

Στο 78’ ο Κασάμι δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και τρία λεπτά αργότερα ο Αρης ισοφάρισε σε 2-2 με τον Καμάτσο. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη και έφερε στα ίσια το ματς στο Καραϊσκάκη.

Στο 84’ και στο 90+3’ ο Ολυμπιακός είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Γιώργο Μασούρα. Στην πρώτη περίπτωση ο διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπιέλ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στη δεύτερη βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή του Αρη και σούταρε μετά τις κόντρες, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με το 2-2 να παραμένει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Βερίσιμο και τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Μπα (55′ Ρέτσος), Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Ρέαμπτσουκ, Χουάνγκ (74′ Σαμασέκου), Κασάμι , Κανός, Μπιέλ (42′ Μασούρας), Φορτούνης (73′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (74′ Εμβιλά).

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Εμπακατά, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντουκουρέ, Πάλμα (75′ Καμάτσο), Γκαρσία (57′ Ιτούρμπε), Νταρίντα (57′ Ετέμπο), Χριστοδουλόπουλος, Γκρέι (90+1 Καμαρά).