Με πολύ… ευρηματικότητα η Ουκρανία πολεμά τους Ρώσους εισβολείς, όπως φαίνεται από παγίδα που έστησαν Ουκρανοί χάκερς και… εξέθεσαν τη σύζυγο Ρώσου συνταγματάρχη, καθώς και στρατιωτικούς που εμπλέκονται σε εγκλήματα πολέμου.

Οι Ουκρανοί χάκερ ξεγέλασαν συζύγους Ρώσων αξιωματικών και τις έβαλαν να ποζάρουν σε μια φωτογράφιση, η οποία… αποκάλυπτε την ταυτότητα των συζύγων τους, που φέρονται ως υπεύθυνοι για τον βομβαρδισμό ενός θεάτρου της Μαριούπολης – που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο τον περασμένο Μάρτιο-, σκοτώνοντας εκατοντάδες αμάχους, σύμφωνα με την New York Post.

Η επίμαχη φωτογραφία

Η παγίδα…

Η επιχείρηση εξαπάτησης εξέθεσε 12 επίλεκτους πιλότους του Κρεμλίνου σε πιθανές κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου σε σχέση τόσο με τη βίαιη σφαγή στο θέατρο της Μαριούπολης, όσο και με εκατοντάδες άλλες αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικά σπίτια και επιχειρήσεις, ανέφερε η Kyiv Post.

Οι πιλότοι της συγκεκριμένης μοίρας, συνδέονται με τις επιθέσεις κατά αμάχων και σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ταυτότητές τους πλέον είναι γνωστές, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου.

Πίσω από την κυβερνοεπίθεση που εξέθεσε το ρωσικό στράτευμα βρίσκονται η Cyber Resistance, μια ουκρανική ομάδα χάκερ που ασχολείται με τον ανταρτοπόλεμο, και η InformNapalm, μια εθελοντική δημοσιογραφική οργάνωση της Ουκρανίας που ερευνά τις ρωσικές πολεμικές προσπάθειες και τυχόν εγκλήματα πολέμου.

Η Cyber Resistance κατάφερε να εισχωρήσει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συνταγματάρχη Sergey Atroshchenko, διοικητή του 960ου Συντάγματος Αεροπορίας Εφόδου, που σταθμεύει στην κατεχόμενη Κριμαία, σύμφωνα με την InformNapalm.

Παριστάνοντας τον Ρώσο συνταγματάρχη, οι χάκερ επικοινώνησαν με τη σύζυγο του Antroshchenko και την έπεισαν να οργανώσει μια φωτογράφιση με τις συζύγους και τις φίλες των άλλων πιλότων, δήθεν για να τονωθεί το ηθικό, ανέφερε η οργάνωση.

Η Lilia Antroshchenko… τσίμπησε και χρησιμοποίησε την ιδιότητά της ως σύζυγος συνταγματάρχη για να πείσει 11 άλλες γυναίκες της πολεμικής αεροπορίας να ποζάρουν με τις στρατιωτικές στολές των συζύγων τους στο αεροδρόμιο, εκθέτοντας τόσο την ταυτότητά τους -που αναγράφεται στη στολή- όσο και παρέχοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα ρωσικά μαχητικά που χρησιμοποιεί η ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανέβασε το υλικό στους χάκερς στις 16 Μαρτίου.

Δημοσιοποίησαν και «πονηρές» φωτογραφίες της συζύγου του συνταγματάρχη

Μάλιστα, η ομάδα έκανε χάκαρε επίσης τον Atroshchenko, δημοσιεύοντας τα προσωπικά και οικονομικά του αρχεία, καθώς και δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες της συζύγοου του, Lilia, με εσώρουχα που του είχε στείλει.

Η InformNapalm σημείωσε ότι επέδειξε κάποια αυτοσυγκράτηση, δημοσιοποιώντας μόνο «αξιοπρεπείς φωτογραφίες όπου φοράει κάποια ρούχα, για να δώσει ένα παράδειγμα» από τα σέξι στιγμιότυπα που είχε στείλει στον σύζυγό της.

Οι ακτιβιστές έστειλαν τα νέα στοιχεία στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, καθώς αυτό επιδιώκει την απαγγελία κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η απόρριψη των δεδομένων έγινε αφού αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι υποστηρίζουν ένα ειδικό δικαστήριο για τη δίωξη κορυφαίων αξιωματούχων του Κρεμλίνου σε σχέση με τη βίαιη, απρόκλητη εισβολή, που διανύει πλέον τον 14ο μήνα της.