Επιβάτες του Προαστιακού καταγγέλλουν στο MEGA πως σταμάτησαν τα δρομολόγια από Πάτρα προς Ρίο, καθώς σύμφωνα με τον μηχανοδηγό υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στις ράγες.

Η ταλαιπωρία για τους επιβάτες, κυρίως φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, ήταν μεγάλη. Όπως περιέγραψε στο MEGA ο φοιτητής Νικόλας Τσιλής, πολλοί είναι οι φοιτητές που προτιμούν τον Προαστιακό, επειδή το εισιτήριο είναι φτηνό συγκριτικά με τα αστικά λεωφορεία της πόλης.

Σύμφωνα με τον φοιτητή, ο κόσμος έφυγε από το Πανεπιστήμιο Πατρών με τα λεωφορεία της Hellenic Train, τα οποία τους μετέφεραν στον σταθμό Καστελόκαμπο, ώστε να πάρουν τον Προαστιακό με κατεύθυνση προς Πάτρα.

«Μηχανοδηγός και ελεγκτής είπαν ότι δεν θα φύγει το τρένο, γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή πιο κάτω, δεν μπορεί να περάσει. Ειπώθηκε, μάλιστα, να προχωρήσει το τρένο και να φτάσει όπου μπορέσει η γραμμή να υποστηρίξει κι ας σταματήσει. Εκεί ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη», δήλωσε ο νεαρός.

Η Γεωργία Λυμπεροπούλου, επιβάτιδα του Προαστιακού, ανέφερε πως μετά από συνομιλία που είχε με τον μηχανοδηγό έμαθε πως οι ράγες είχαν… σπάσει!

«Μια μαγεία!», είπε ειρωνικά. «Εμένα δεν με πειράζει να περιμένω… Ας περιμένω. Η ασφάλεια; Γιατί για να ακινητοποιήσει ο μηχανοδηγός το τρένο, κάτι σοβαρό έγινε. Εμένα μου είπε ο ίδιος ότι υπήρχε σπάσιμο, ράγισμα στη γραμμή και ήθελαν να κουκουλώσουμε το θεματάκι», ανέφερε.

«Νομίζω πως οι μηχανοδηγοί σώζουν την κατάσταση, καμία υποδομή. Εδώ στην Πάτρα οι μηχανοδηγοί είναι αξιόλογοι, τους εμπιστευόμαστε και δεν έχουμε έρθει κωλοτούμπα. Εάν έρθουμε… τα λέμε!», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως μετά από τρεις ώρες ταλαιπωρίας το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.