Βίντεο με τη στιγμή που οι αστυνομικοί εκτελούν την 28χρονη που άνοιξε πυρ σε χριστιανικό σχολείο στο Nasville έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της πόλης.

Όπως φαίνεται στα πλάνα από τις κάμερες που έχουν πάνω τους οι αστυνομικοί, μπήκαν στο Covenant School από μία πόρτα που ήταν κλειδωμένη.

Αφού μπήκαν στο σχολείο, άρχισαν να πηγαίνουν από αίθουσα σε αίθουσα και να εκκενώνουν, αναζητώντας τον δράστη της ένοπλης επίθεσης. Στο σχολείο ακούγονται σειρήνες και ενώ οι αστυνομικοί αδειάζουν τις αίθουσες, ακούγονται να πέφτουν πυροβολισμοί σε άλλο σημείο του δημοτικού σχολείου.

«Μην κουνηθείς»

Λιγότερο από τρία λεπτά μετά την άφιξή τους στο σχολείο, οι αστυνομικοί βλέπουν την 28χρονη Όντρεϊ Χέιλ μέσα από ένα παράθυρο στον δεύτερο όροφο. Της φωνάζουν «Σταμάτα να κινείσαι και πάρε τα χέρια σου από το όπλο». Το επόμενο που ακούγεται είναι ένας από τους αξιωματικούς της αστυνομίας να ανακοινώνει ότι ο ύποπτος βρισκόταν στο έδαφος.

Το μακελειό διήρκεσε περίπου 14 λεπτά, στα οποία η Χέιλ σκότωσε τρία παιδιά και τρεις ενηλίκους, μέλη του προσωπικού.

Παραμένει άγνωστο το κίνητρο της επίθεσης

Το κίνητρο της δράστιδας του μακελειού παραμένει ακόμη ασαφές, αλλά ο αρχηγός της αστυνομίας του Nashville, Τζον Ντρέικ, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν «στοχευμένη και προσχεδιασμένη».

Η Χέιλ είχε σχεδιάσει έναν λεπτομερή χάρτη του σχολείου και πριν πάρει τα όπλα και ανοίξει πυρ, παρακολουθούσε το κτήριο.

Οι Αρχές βρήκαν στο σπίτι της 28χρονης και ένα «μανιφέστο» και κάποια άλλα «γραπτά για την ημέρα της επίθεσης» αλλά δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες.

Ποια ήταν η 28χρονη τρανς που «θέρισε» το χριστιανικό σχολείο

Η Όντρει Χέιλ, την οποία η αστυνομία χαρακτήρισε ως τρανς, βρίσκεται πίσω από την πολλοστή ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σε σχολείο στις ΗΠΑ.  Σε ένα προφίλ της στο LinkedIn, η Χέιλ είχε καταχωρίσει τις αντωνυμίες «He/Him», σύμφωνα με το Fox News.

Σύμφωνα με το WTVF, η 28χρονη έστειλε μηνύματα σε έναν πρώην συμπαίκτη της στο μπάσκετ στο γυμνάσιο λίγα λεπτά πριν την επίθεση. Η Χέιλ έκανε λόγο για «ένα τελευταίο αντίο» ενώ ανέφερε ότι ο θάνατος της θα… γίνει γνωστός σύντομα από τις ειδήσεις.

«Πρόκειται σημείωμα αυτοκτονίας. Σκοπεύω να πεθάνω σήμερα. ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ!!!. Αυτό είναι το τελευταίο αντίο. Σ’ αγαπώ. Θα σε δω στην επόμενη ζωή. Δε θέλω να ζω άλλο, θέλω να πεθάνω», έγραφε.

Τα θύματα

Οι πυροβολισμοί στο σχολείο είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών παιδιών και τριών ενηλίκων. Τα ονόματα των θυμάτων είναι Evelyn Dieckhaus (9 ετών), Hallie Scruggs (9 ετών), William Kinney (9 ετών), Cynthia Peak (61 ετών), Katherine Koonce (60 ετών) και Mike Hill (61 χρονών).