Το «42497», η παράσταση του αγαπημένου δημιουργού Γιώργου Καπουτζίδη, που αποθεώθηκε από το κοινό και ξεπέρασε τα 30.000 εισιτήρια, ολοκληρώνει τον επιτυχημένο κύκλο της στο Θέατρο ΗΒΗ και ρίχνει αυλαία, την Κυριακή 9 Απριλίου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, σε άλλη μια συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές και έπειτα από την θριαμβευτική τριετία του προηγούμενου θεατρικού έργου, «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!», υπέγραψε και σκηνοθέτησε τη νέα του δουλειά, στο Θέατρο ΗΒΗ. Το «42497», μια ωδή στην ελευθερία του ατόμου, αποτέλεσε το τελευταίο θεατρικό πόνημά του και αναδείχθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς, μέσα από το ευαίσθητο και συναισθηματικό πρίσμα, που μόνο ο ίδιος, τόσο έντεχνα, ξέρει να δημιουργεί.

Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη.

Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο Μιχάλης Συριόπουλος, η Γιούλη Τσαγκαράκη, η Ανθή Σαββάκη, ο Μανώλης Κλωνάρης, ο Αποστόλης Ψαρρός, η Ειρήνη Βαλατσού και η αγαπημένη Κατιάνα Μπαλανίκα, συναντιούνται επί σκηνής σε ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια».

Σε μια κοινωνία απομόνωσης, που δεν διαφέρει πολύ από την σημερινή, οι ήρωες του έργου προσπαθούν να διαχειριστούν και να υπερνικήσουν την συναισθηματική αποξένωση και την αδυναμία αποδοχής και αλληλεγγύης… αυτά δηλαδή που τους οδήγησαν ήδη στον όλεθρο.

«Μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά μπορεί και να την ζούμε ήδη».