Είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα επαγγέλματα που τους εξασφαλίζει πολλά παραπάνω από τα προς το ζειν. Ο χορός εκατομμυριών για τους πιλότους της Formula εξασφαλίζει στους «καπετάνιους» των μονοθεσίων χλιδάτη ζωή, με πολυτελή σπίτια, εξωτικά αυτοκίνητα και μια ζωή …βασιλική! Σαφώς, αρκετοί φαίνεται ότι δεν είναι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν – μετά την καριέρα τους στην Formula1 – τον επαγγελματικό στίβο και στρέφονται σε παρεμφερή επαγγέλματα ή αλλάζουν παντελώς ρότα.  

Ti  Ο βρετανός πρωταθλητής έχει πολυσχιδή προσωπικότητα οπότε ένα μέρος της ζωής του θα το περνούσε ως  ….ακτιβιστής με ενεργή δράση στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων. Ο ίδιος δεν κρύβει το πάθος του με τους νέους πιλότους και ιδίως με το άνοιγμα του αθλήματος σε έφηβους μαύρους, που θα είχαν τις οδηγικές ικανότητες να μπουν στον κόσμο της Formula1 αλλά οι οικονομικές τους αδυναμίες τους φρενάρουν. Ο Χάμιλτον έχει τονίσει ότι μια σχολή ως φυτώριο ταλαντούχων νέων που θα τους προετοιμάζει να εισέλθουν στις πίστες και τα μονοθέσια ίσως να ήταν μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες του που τον χαρακτηρίζει η διορατικότητά του και το θάρρος του.  

Επίσης ως ένας από τους πιο καλοντυμένους πιλότους με πάθος για την πρωτοποριακή μόδα που αγαπάει και το δείχνει σε κάθε εμφάνιση του στις πίστες θα αποτελούσε ένα μεγάλο κίνητρο να εισέλθει στον χώρο της βιομηχανίας της μόδας ενώ έχοντας καλλιεργήσει και τη  μουσική παιδεία – στο παρελθόν είχε συνεργασία με την Κριστίνα Αγκιλέρα στο τραγούδι Pipe – δεν αποκλείετε να τον δούμε να γράφει και δικό του δίσκο!  

Τιμόνι να έχει 

«Απλά θα συνεχίσω ν’ ακολουθώ το πάθος μου και ν’ ασχολούμαι με ό,τι ευκαιρίες έρθουν αργότερα και να τις εκμεταλλευτώ. Κάπου θα οδηγώ, είτε σε επίπεδο πρωταθλήματος είτε ως μέλος μιας ομάδας.» δήλωσε ο Βάλτερι Μπότας αναφερόμενος στο τι σκοπεύει να κάνει όταν εγκαταλείψει την Formula1.   

Αφοσίωση στην οικογένεια του, την Red Bull δηλώνει ότι θα έχει ο δύο φορές πρωταθλητής πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν έως και το 2028, χάρη στο μυθικό συμβόλαιο που έχει με την ομάδα του. Όμως μετά το 2028, που θα είναι σε ηλικία 31 ετών οι δρόμοι για τον Φερστάπεν είναι ανοιχτοί. Ο Ολλανδός έχει δηλώσει ότι μετά την Formula1 θέλει να κάνει διαφορετικά πράγματα, να συμμετάσχει και σε άλλους αγώνες. Στα ενδιαφέροντά του μετά τη Formula 1 ο Φερστάπεν έχει ήδη εντάξει τη συμμετοχή του στις 24 Ώρες του ΛεΜάν. 

Πάντως, οι επιχειρηματικές επενδύσεις των πιλότων της Formula1 φαίνεται να κερδίζουν την συμπάθεια αλλά και τις τσέπες διάσημων ηθοποιών. Όπως στην περίπτωση του διάσημου  Λεονάρντο Ντι Κάπριο που αποφάσισε πριν λίγο καιρό να επενδύσει στην αλυσίδα των  vegan μπέργκερ και τα πρώτα φυσικά καταστήματα στις ΗΠΑ, που ανήκουν σε μεγάλο ποσοστό στον Λιούις Χάμιλτον.  

Να ναι καλά ο …μπαμπάς τους 

Σαφώς στην οικογένεια της Formula1 υπάρχουν και οι γόνοι πλούσιων μπαμπάδων όπως ο πατέρας του Λανς Στρολ που τρέχει στην Aston Martin F1. Ο Λόρενς Στρολ είναι ιδιοκτήτης της Aston Martin  κατάγεται από τον Καναδά και με περιουσία δισεκατομμυριών δολαρίων. Οπότε, ο μικρός Λανς  δεν θα δυσκολευτεί να βρει εργασία μετά το τέλος της καριέρα του στα γκραν πρι.  

Ο Νίκολα Λατιφί, που αποχώρησε πέρσι από την F1 μάλλον έχει βρει δουλειά σε μια από τις επιχειρήσεις του πατέρα του. Ο μπαμπάς Λατιφί είναι ιδιοκτήτης της Sofina Foods ενώ διαθέτει μια εταιρία επενδύσεων που εξασφαλίζει το μεροκάματο του γιού του.