Για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα συνελήφθη επιχειρηματίας στα Καμίνια μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ενός άνδρα από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο 41χρονος επιχειρηματίας αναζητώντας δύο υπαλλήλους του από το Πακιστάν με τους οποίους είχε διαφορές, βρήκε έναν ομοεθνή τους στον οποίο επιτέθηκε με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 41χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απειλές, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, κλοπή και διατάραξη οικιακής ειρήνης, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Διαφορές με δύο υπαλλήλους

Όλα έγιναν την περασμένη Τετάρτη το πρωί όταν ο 41χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης στα Καμίνια με αφορμή προσωπικές διαφορές που είχε με δύο αλλοδαπούς υπαλλήλους του μετέβη στην οικία τους στα Καμίνια.

Όταν έφτασε στο σπίτι τα άτομα που αναζητούσε, απουσίαζαν και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην οικία ένας ομοεθνής συγκάτοικός τους.

Ο 41χρονος αρχικά τον εξύβρισε με ρατσιστικές φράσεις θίγοντας την καταγωγή του, έπειτα τον απείλησε και αφαίρεσε το κινητό του τηλέφωνο.

Ο δράστης έφυγε από το σπίτι, αλλά ο άτυχος άνδρας τον ακολούθησε για να του επιστρέψει το τηλέφωνο. Στην κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας, ο 41χρονος του απηύθυνε εκ νέου υβριστικές εκφράσεις και απειλές με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Άγριος ξυλοδαρμός

Ακολούθως, του επιτέθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι, σπρώχνοντας τον στη τζαμαρία της εισόδου, με αποτέλεσμα να σπάσει.

Ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε να χτυπάει το κεφάλι του θύματος στη σπασμένη τζαμαρία.

Το άτυχο θύμα λιποθύμησε από τα τραύματα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της ίδια ημέρας ο 41χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφίας και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.