Η νέα πρόκληση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου λέγεται… προκριματικά EURO 2024. Η Ελλάδα ξεκινά απόψε την προσπάθειά της με το εκτός έδρας ματς απέναντι στον πιο αδύναμο του ομίλου, το Γιβραλτάρ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα δώσει και τη δέουσα προσοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αυτό τόνισε ο Μανώλης Σιώπης στη συνέντευξη που παραχώρησε στα «ΝΕΑ». Ο διεθνής μέσος, που πλέον αποτελεί… παλιοσειρά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αναφέρθηκε σε αυτά που έχει περάσει ο Πογέτ μέσα στα αποδυτήρια, τόνισε πως έπαθε σοκ όταν είδε για πρώτη φορά τον Κωνσταντέλια να αγωνίζεται, ενώ συγκλόνισε με όσα είπε για την Τουρκία, τονίζοντας πως οι αριθμοί των νεκρών είναι στο δεκαπλάσιο απ’ αυτό που βγαίνει προς τα έξω.

Πάντα αισιόδοξοι

«Εμείς είμαστε πάντα αισιόδοξοι. Ξεκινάμε τα προκριματικά της διοργάνωσης με το Γιβραλτάρ. Πλέον έχουμε μεγάλη εμπειρία και ταυτόχρονα πολύ νέο ταλέντο. Είμαστε μια καλή ομάδα. Είμαστε δεμένοι μέσα στα αποδυτήρια, αληθινή ομάδα που θα παίζει ο ένας για τον άλλον. Είναι κλισέ αυτό που θα πω, αλλά είναι και η αλήθεια. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά, τώρα έχουμε το Γιβραλτάρ. Και λέω αλήθεια, δεν σκέφτομαι κάτι άλλο. Ούτε εγώ, ούτε τα υπόλοιπα παιδιά. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε αυτό το ματς και μετά θα κοιτάξουμε και τα επόμενα. Δεν σκεφτόμαστε πως έχουμε τα μεγάλα ματς με Γαλλία και Ολλανδία, σκεφτόμαστε μόνο το Γιβραλτάρ», αναφέρει ο Σιώπης.

Την έχει περάσει ο Γκουστάβο Πογέτ τη νοοτροπία αυτή προς τα αποδυτήρια. Και είναι κάτι που τόνισε ο Μανώλης Σιώπης στην κουβέντα που κάναμε μαζί του. «Απ’ την πρώτη στιγμή που ήρθαμε αυτό μας είπε ο προπονητής. Είναι ένα επίσημο παιχνίδι. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και όπως βλεπουμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια έτσι θα πρέπει να δούμε κι αυτό. Αλλωστε βλέπουμε πλέον όλα τα ματς των εθνικών ομάδων και διαπιστώνουμε όλοι μας ότι δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες».

Δεύτερη ευκαιρία

Για την εθνική ομάδα υπάρχει και το… μαξιλαράκι ασφαλείας που αφορά τη δεύτερη ευκαιρία που θα έχει αν δεν τα καταφέρει στον όμιλο των προκριματικών και αυτή αφορά το Nations League. Εκεί που η Ελλάδα κατάφερε να πάρει την πρωτιά στον όμιλό της και μπορεί μέσω αυτού να διεκδικήσει πρόκριση στο EURO. Κάτι που βρίσκεται σίγουρα στο μυαλό των παικτών όπως αναφέρει ο Σιώπης. «Είναι σίγουρα ένα μαξιλαράκι ασφαλείας που σου δίνει το δικαίωμα που δεν είχαμε ποτέ να πάμε σε κάθε ματς και να το απολαύσουμε. Δεν έχουμε το «πρέπει». Πρέπει να κερδίζεις πάντα για να φτάσεις στην τελική φάση. Εχεις εκείνο το μαξιλαράκι και πας πιο απευλευθερωμένος να το απολαύσεις. Αυτό είναι στην ουσία αυτό που δεν είχαμε πριν και οφείλεται στην καλή δουλειά που κάναμε στο Nations League. Πάντως αυτό δεν μας κάνει πιο ήρεμους και θέλω να το ξεκαθαρίσω. Δεν είναι δηλαδή μια κατάσταση που θα μας βγάλει από τον στόχο των προκριματικών, μόνο και μόνο επειδή υπάρχει αυτή η ευκαιρία. Ισα ίσα που θα μας κάνει περισσότερο απελευθερωμένους από την πίεση».

Ο Μανώλης Σιώπης ανυπομονεί για τα παιχνίδια με μια ομάδα όπως είναι η Γαλλία που έχει αστέρια παγκοσμίου κλάσης στο ρόστερ της. «Θα είναι μια τρελή εμπειρία αυτά τα ματς. Από την κλήρωση εγώ προσωπικά ανυπομονώ για τέτοια παιχνίδια. Είναι παιχνίδια που πας για να δώσεις περισσότερα απ’ όσα μπορείς γιατί παίζεις με παίκτες που είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Ολοι οι παίκτες σε τέτοια ματς θέλουν να παίζουν και το απολαμβάνουν».

O Σιώπης αναφέρθηκε και στον Γιάννη Κωνσταντέλια και αποκάλυψε πως είχε… τρελαθεί όταν τον είχε δει για πρώτη φορά. «Αρχικά θέλω να πω για εκείνον πως δεν πρέπει να έχει άγχος. Πρέπει να το απολαύσει. Ξέρουν όλοι πόσο ταλέντο έχει. Εγώ προσωπικά μόλις τον είδα έπαθα σοκ. Και χαίρομαι που η Ελλάδα βγάζει τέτοιους παίκτες γιατί δεν τους βλέπεις συχνά. Τον είδα σε ένα ματς του ΠΑΟΚ στην τηλεόραση, τον προκριματικό του ΠΑΟΚ στη Βουλγαρία. Κι όταν είχαμε την κλήση του Νοεμβρίου ρώτησα τον Πέλκα. Του είπα αυτός ο παίκτης είναι καλός; Μου είπε τα καλύτερα. Και μόλις τον είδα τρελάθηκα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ