Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε  στο Βελιγράδι όπου θα τεθεί αντιέτωπος με την Παρτιζάν στην «Σταρκ Αρένα» στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 21-8, δεν αναμένεται να έχουν εύκολο έργο απέναντι στο σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το οποίο είναι στην 7η θέση με ρεκόρ 16-13 και καίγεται για το θετικό αποτέλεσμα ώστε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην οκτάδα.

Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν δίχως τον Γιώργο Μπαρτζώκα που δεν μπόρεσε να ταηξιδέψει στη Σερβία λόγω μιας ίωσης που τον ταλαιπωρεί, με τον Χρήστο Παππά να αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή.

Στα αγωνιστικά ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα έχοντας πάρει 13 παίκτες στην αποστολή του και λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης θα αποφασιστεί ποιος θα μείνει εκτός δωδεκάδας. Από την άλλη πλευρά, η Παρτίζαν δεν αντιμετωπίζει ούτε εκείνη προβλήματα όντας μάλιστα και ξεκούραστη καθώς έχει να παίξει από τις 16 Μαρτίου.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία) και Γκίτις Βίλιους (Λιθουανία).