Το τελευταίο έργο του Banksy, στην πλευρά μιας εγκαταλελειμμένης αγροικίας στην παραθαλάσσια πόλη Herne Bay στο Κεντ, κατεδαφίστηκε.

Η τοιχογραφία, με τίτλο Morning is Broken, απεικόνιζε τα φιγούρα ενός νεαρού αγοριού δίπλα σε μια γάτα σε ένα παράθυρο, που άνοιγε κυματοειδείς, σιδερένιες κουρτίνες από λαμαρίνα.

Το έργο επιβεβαιώθηκε με τρεις φωτογραφίες στον λογαριασμό του ανώνυμου καλλιτέχνη του δρόμου στο Instagram. Το έργο συνοδεύει την εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου, το οποίο ήταν καλυμμένο με κισσό, ενώ είχε ξεφλουδισμένο, χαλασμένο λευκό χρώμα και έλειπαν οι πλάκες της στέγης σε ένα πλευρικό κτήριο.

Photo: Instagram

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)

Σε μια άλλη φωτογραφία υπάρχει κοντινό πλάνο του έργου, ενώ στην τρίτη φαίνονται εργασίες κατεδάφισης που πραγματοποιούνται στη φάρμα Blacksole.

Η τελευταία φωτογραφία δείχνει τον τοίχο στον οποίο αρχικά εμφανιζόταν το έργο τέχνης, με την εικόνα να δείχνει επίσης έναν εκσκαφέα, έναν κάδο και έναν σωρό από μπάζα τούβλων στο έδαφος, ενώ ένας εργάτης παρακολουθεί.

Η εταιρεία απορριμματοφόρων δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ότι ο κάδος που εμφανίζεται σε μία από τις φωτογραφίες βρισκόταν σε ένα ακίνητο στο Herne Bay και η μόνη συμμετοχή στο έργο ήταν η παροχή του κάδου.

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Η κατεδάφιση έρχεται μόλις ένα μήνα μετά την αποσυναρμολόγηση ενός άλλου έργου του Banksy, σε μια άλλη παραθαλάσσια πόλη στο Kent. Η τοιχογραφία, με τίτλο Valentine’s Day Mascara, φαινόταν να έχει ως θέμα την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η τοιχογραφία απεικόνιζε μια καρικατούρα μιας νοικοκυράς της δεκαετίας του 1950, που φορούσε μπλε ποδιά και κίτρινα, πλαστικά  γάντια, με ένα πρησμένο μάτι και ένα χαμένο δόντι, η οποία φαινόταν να σπρώχνει τον άνδρα-σύντροφό της μέσα σε έναν καταψύκτη. Ένας πραγματικός καταψύκτης που ενσωματώθηκε στο έργο αφαιρέθηκε δύο φορές μετά την ανακάλυψη του έργου τέχνης.

Η τοιχογραφία μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο θεματικό πάρκο Dreamland της πόλης, το οποίο δήλωσε ότι παραμένει «προσβάσιμο σε όλους όσους θέλουν να έρθουν και να το απολαύσουν».

Photo: Instagram

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)

Ο Banksy έχει δημιουργήσει πρόσφατα φιλανθρωπικά έργα για την Ουκρανία. Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο καλλιτέχνης ανακοίνωσε ότι έφτιαξε 50 μεταξοτυπίες που θα πωλούνταν για να συγκεντρωθούν χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει τον λαό της Ουκρανίας.

Ο καλλιτέχνης είχε δηλώσει προηγουμένως ότι πέρασε χρόνο στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή, αφού δημοσίευσε ένα βίντεο με έναν καλλιτέχνη να ζωγραφίζει σχέδια με σπρέι και να μιλάει με τους ντόπιους.

View this post on Instagram

A post shared by Banksy (@banksy)