Η οικογένεια του Γάλλου, Oliviev, αποφάσισε να κάνει τον γύρο του κόσμου, χωρίς να στερηθεί τις ανέσεις. Γι αυτο τον λόγο, μετέτρεψαν ένα εντυπωσιακό φορτηγό, παντός καιρού, σε σπίτι.

Ο Oliviev μαζί με τη σύζυγό του Kongkea με καταγωγή από την Καμπότζη και τον 8χρονο γιο τους Sovanna, έχουν πάρει την απόφαση να αλλάξουν την ζωή τους. Η οικογένεια έφτασε χθες στη Θεσσαλονίκη και όπως είπαν, από τις πρώτες ώρες παραμονής τους στην πόλη, έμειναν ευχαριστημένοι από τον κόσμο και από τον καιρό, αφού ο ήλιος έλουζε το τεράστιο όχημα – σπίτι τους.

Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη εδώ και τρεις μήνες. «Ήθελα εδώ και πολλά χρόνια να έρθω στην Ελλάδα, αλλά μέχρι τώρα δεν τα είχα καταφέρει», λέει στο GRTimes, ο Oliviev, ο οποίος τώρα είναι συνταξιούχος, προσθέτοντας ότι τους άρεσε πολύ όλα όσα είδαν. «Πήγαμε σε μια ταβερνούλα, απολαύσαμε ψάρι μπροστά στη θάλασσα. Έχει τόσο ωραίο καιρό».

«Αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη ζωή μας και ζούμε στην Καμπότζη. Όμως πριν από 4 χρόνια πήραμε την απόφαση να κάνουμε άλλο ένα βήμα» διηγείται  ο Oliviev.

«Είμαστε οικογένεια και αποφασίσαμε να έχουμε ένα μεγάλο όχημα, να ταξιδεύουμε ανά τον κόσμο και  να έχουμε άνεση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αυτοκίνητο παντός καιρού

Το αυτοκίνητο είναι τεράστιο. Έχει μήκος 10,50 μέτρα, 12 μέτρα μαζί με τον εξοπλισμό στο πίσω μέρος για τη ρεζέρβα. Έξι τεράστιες ρόδες και 7 φωτοβολταϊκά στην οροφή του που παράγουν 1.600 κιλοβατώρες.

«Ξεκινήσαμε πριν από 16 μήνες από την Ουκρανία (σ.σ. το όχημα έχει ουκρανικές πινακίδες κυκλοφορίας), διασχίσαμε την Ευρώπη, μετά τη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουμε για Τουρκία» είπαν ο Oliviev και η Kongkea. Στη συνέχεια ενδεχομένως να πάνε Αρμενία, Ιράν, Ιράκ, Παλαιστίνη. «Θέλουμε να πάμε και στις υπόλοιπες ηπείρους, στην Αφρική, Αμερική κτλ.» πρόσθεσαν.

Το όχημα – σπίτι τους είναι ένα αυτοκίνητο αποστολής που αντέχει σε συνθήκες παντός καιρού, από τους – 40 βαθμούς Κελσίου μέχρι τους + 50 βαθμούς Κελσίου, από την Αλάσκα μέχρι την έρημο.