Την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη σχολιάζουν οι Τούρκοι στο Twitter. Στον απόηχο του φονικού σεισμού που σημειώθηκε στα σύνορα της χώρας με τη Συρία, οι Τούρκοι εκφράζουν την ενόχλησή τους για την αποποίηση ευθυνών.

Όπως χαρακτηριστικά γράφεται σε πολλές από τις αναρτήσεις, «στην Ελλάδα παραιτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός και εδώ δεν ζήτησαν καν συγγνώμη».

Δείτε τις πιο χαρακτηριστικές αναρτήσεις στο Twitter:

«Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, 40 νεκροί, παραιτείται ο αρμόδιος υπουργός. Προς το παρόν, 45.000 άνθρωποι πέθαναν στον σεισμό, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε κανείς αλλά δεν ζήτησε καν συγγνώμη. Ένας πολιτικός που πληρώνει το τίμημα στη γειτονική χώρα, αυτοί είναι οι σωστοί πολιτικοί».

«Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι, ο Έλληνας υπουργός Μεταφορών παραιτήθηκε από σεβασμό στους νεκρούς. Δεν καταλαβαίνω τι κυβέρνηση υπάρχει στην Ελλάδα; Τι είναι η παραίτηση; Είναι αυτή η ευρωπαϊκή μορφή της κόλασης; Υπουργέ υπάρχει μια θάλασσα ανάμεσά μας, ρίξτε μια ματιά στην απέναντι ακτή και εμπνευστείτε» σχολιάζει ειρωνικά ένας χρήστης.

«Μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε πως όταν συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός, δεν μπορεί να συνεχίσει σαν να μην συνέβη τίποτα και παραιτήθηκε. Στην Τουρκία ο υπουργός Μεταφορών είχε διερωτηθεί ‘’Γιατί να παραιτηθώ;’’».

«Την ευθύνη για 41 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από το σιδηροδρομικό δυστύχημα ανέλαβε ο υπουργός Μεταφορών της Ελλάδας και παραιτήθηκε. Είθε ο Αλλάχ να μας δώσει υπουργούς με τέτοια συνείδηση. Φροντίστε ο καθένας να κάνει τη δουλειά του με υπευθυνότητα σωστά» σχολίασε ο χρήστης Gulin.