Στο σημείο της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε συνομιλία με διασώστες και στελέχη της Πυροσβεστικής στο σημείο του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, κάνοντας λόγο για προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη γι’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των αθώων αυτών θυμάτων» ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ από τα Τέμπη.

«Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το είχαν καταγγείλει ήδη οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στους σιδηροδρόμους. Το είχε καταγγείλει το ΚΚΕ μέσα από το βήμα της Βουλής. Το είχαν καταγγείλει εδώ και μήνες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα», επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν. Και οι κρατικές, και οι κυβερνητικές, και της ιδιωτικής εταιρείας. Και οι ατομικές ευθύνες που υπάρχουν, όλες. Δεν πρέπει να παραγραφούν, δεν πρέπει να ξεχαστούν. Αυτόν τον ρόλο θα επιτελέσουμε από εδώ και πέρα», υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα από τα Τέμπη

«Διότι όσο υπάρχουν, όπως σήμερα, συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούν την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία τα προσφέρει και τα διαθέτει στον 21ο αιώνα. Όσο δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο, πιστοποιημένο με σωστές εργασιακές σχέσεις. Όσο δεν υπάρχουν έλεγχοι, δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει παρακολούθηση της πορείας των υποδομών, συντήρηση αυτών των σιδηροδρομικών γραμμών, των σηματοδοτήσεων και τόσων άλλων.

Όσο υπάρχει η απελευθέρωση η περιβόητη της αγοράς, οι ιδιωτικοποιήσεις. Η κατάτμηση του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνέχεια και το ξεπούλημα σε ιδιωτική εταιρεία που προχώρησαν όλες οι κυβερνήσεις. Και της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση και να πληρώνουμε συνεχώς νέα θύματα.

Προειδοποιούμε, πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο. Υπάρχουν ευθύνες τεράστιες και αυτές είναι που πρέπει να αποκαλυφθούν εδώ και τώρα. Εμείς αυτό θα κάνουμε. Το όχι πια, η οργή, η αγανάκτηση του λαού μας, που έχει ξεχειλίσει, θα πρέπει να εκφραστεί και με πολιτικές επιλογές και με οργανωμένο αγώνα και πάλη, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Δηλαδή την ανάπτυξη και την προστασία της ζωής και της ευημερίας του ελληνικού λαού και όχι τα κέρδη των λίγων εταιρειών» κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.