Ο Ντέρια Γιάνερ, ήταν καλεσμένος στο κανάλι της Euroleague, όπου εκεί μίλησε για την πρόσφατη προσθήκη του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο general manager της Φενέρμπαχτσε επισήμανε πως αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει την δεδομένη χρονική στιγμή ο ομογενής γκαρντ, τονίζοντας ότι το μέλλον του είναι στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα είπε για τον 27χρονο γκαρντ

«Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βρισκόταν στα ραντάρ μας από το περασμένο καλοκαίρι, μάλιστα, ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα στον μεταγραφικό μας σχεδιασμό την καλοκαιρινή περίοδο. Αν και δεν είχαμε μιλήσει μαζί του για πολύ καιρό εκείνη την περίοδο, ο Ντόρσεϊ είχε σκοπό να πάει στις ΗΠΑ και να κυνηγήσει την ευκαιρία του στο ΝΒΑ. Για το λόγο αυτό συνεχίσαμε τον δρόμο μας με διαφορετικό σχέδιο.

Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε μαζί του ξανά στη μέση της σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Ντόρσεϊ είχε αλλάξει και μάνατζερ. Παρά την πρόθεσή μας να τον προσθέσουμε στο ρόστερ μας, θέλησε να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στη G-League. Ωστόσο, όλες οι διαβουλεύσεις που είχαμε με τον παίκτη οδήγησαν σε θέρμανση των σχέσεων μεταξύ μας και του παίκτη στην πορεία».

«Επικοινωνήσαμε με τον παίκτη 3-4 μέρες φύγει από την G-League. Μιλήσαμε με τον Ντόρσεϊ για τις λεπτομέρειες και του εξηγήσαμε ξανά το πρότζεκτ μας. Εξηγήσαμε ότι ουσιαστικά εργαζόμαστε για τη διάρθρωση της επόμενης περιόδου και ότι ουσιαστικά σχεδιάζουμε τα επόμενα 2-3 χρόνια. Φυσικά, ελπίζουμε ότι ο παίκτης θα μας προσφέρει αυτή τη σεζόν, αλλά στην πραγματικότητα θέλαμε να προσθέσουμε τον Τάιλερ στην ομάδα μας, λαμβάνοντας υπόψη τις μελλοντικές περιόδους.

Εξηγήσαμε όλες αυτές τις λεπτομέρειες στον παίκτη, νομίζω ότι είναι καλό που ο Τάιλερ πέρασε τη διαδικασία των ΗΠΑ την τελευταία περίοδο, γιατί κατάλαβε ότι είναι καλύτερο για την καριέρα του να συνεχίσει στην Ευρώπη, σε έναν σύλλογο με μεγάλους στόχους. Για το λόγο αυτό, οι στόχοι μας ως σύλλογος ταίριαξαν με τον παίκτη, με αποτέλεσμα να υπογράψουμε κλειστό συμβόλαιο 2,5 ετών».

Οι δύο Σέρβοι

Ο Γιάνερ μίλησε και για τους δυο Σέρβους της τούρκικης ομάδας, τον Μάρκο Γκούντουριτς και τον Νεμάνια Μπιέλιτσα.

Αναλυτικά όσα είπε για αυτούς τους δυο:

«Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση συμβολαίου του Γκούντουριτς εδώ και λίγο καιρό, σε αυτό το σημείο μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει στο τελικό στάδιο. Δεν προβλέπω ότι θα υπάρξει αρνητική κατάσταση στο μέλλον, ελπίζω ότι ο Γκούντουριτς θα είναι ένα από τα σημαντικά μέρη του 3ετούς μας σχεδιασμού.

Ο Μπιέλιτσα απέχει από τα γήπεδα για περίπου 6 μήνες και είμαστε σε συνεχή επαφή με τη FIBA κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, καθώς έχει τραυματιστεί στην εθνική ομάδα. Έχουμε στείλει τα απαραίτητα έγγραφα και αρχεία στη FIBA και η FIBA βρίσκεται τώρα στο στάδιο της απόφασης. Δεν είναι εύκολο για ένα 34χρονο να επιστρέψει μετά από τόσο μεγάλο διάστημα αποχής».