Την ώρα που η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίζεται, η νοσηλεία των τραυματιών στα νοσοκομεία της Λάρισας συνεχίζεται και οι γιατροί δίνουν μάχη για την περίθαλψή τους.

«Γίνεται χαμός στο νοσοκομείο. Δίνουμε τον αγώνα μας για να περιθάλψουμε όλους τους τραυματίες που διακομίζονται στα Επείγοντα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός. Όπως λέει, στο Γενικό Νοσοκομείο νοσηλεύονται τουλάχιστον 20 άτομα με δύο τραυματίες να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο κ. Κομνός εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, διαβεβαιώνοντας πως οι γιατροί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

«Θερμοκρασίες μέχρι 1.500 βαθμούς στα πρώτα τρία βαγόνια που συγκρούστηκαν»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του δημάρχου Τεμπών, Γ. Μανώλη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και σε ένα τραγικό στοιχείο. Οπως είπε, πληροφορήθηκε πως μετά την σύγκρουση, στα πρώτα τρία βαγόνια αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες που ίσως έφταναν και τους 1.500 βαθμούς Κελσίου.

Ο δήμαρχος που βρέθηκε στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας από την πρώτη στιγμή, μίλησε για στιγμές απερίγραπτες, με ανθρώπους που είχαν μόλις διασωθεί και δεν ήξεραν που βρίσκονταν, νέα παιδιά, φοιτητές, που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους για να τους μεταφέρουν και γενικά εικόνες συγκλονιστικές που θύμισαν το δυστύχημα με τους μαθητές στα Τέμπη το 2003.