Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε και σε ένα τραγικό στοιχείο. Οπως είπε, πληροφορήθηκε πως μετά την σύγκρουση, στα πρώτα τρία βαγόνια αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες που ίσως έφταναν και τους 1.500 βαθμούς Κελσίου. Ο δήμαρχος που βρέθηκε στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας από την πρώτη στιγμή, μίλησε για στιγμές απερίγραπτες, με ανθρώπους που είχαν μόλις διασωθεί και δεν ήξεραν που βρίσκονταν, νέα παιδιά, φοιτητές, που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους για να τους μεταφέρουν και γενικά εικόνες συγκλονιστικές που θύμισαν το δυστύχημα με τους μαθητές στα Τέμπη το 2003.

Σύμφωνα με τον κ. Μανώλη, το πρώτο από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας μετά τη μηχανή, ήταν αυτό της πρώτης θέσης, ενώ ακολουθούσε το βαγόνι με τις καμπίνες.

Όπως είπε επιβάτης του μοιραίου τρένου η σύγκρουση έμοιαζε με συντριβή αεροσκάφους ενώ σοκαριστική είναι η αναφορά του για τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν μέσα στα φλεγόμενα βαγόνια.

«Ευτυχώς οι πόρτες μας άνοιξαν. Σε άλλα βαγόνια οι πόρτες δεν άνοιξαν. Οι άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι… Κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Αυτό ήταν σοκαριστικό… Ήταν σαν ένα αεροπλάνο που είχε συντριβεί…» είπε χαρακτηριστικά ο επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Ηταν πολύ… μετωπική μάλλον» συνεχίζει ο ελαφρά τραυματισμένος επιβάτης και αποκαλύπτει: «Σε μια στιγμή ακούγαμε, μου λέει, καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές!».

«Ακούμε δύο κοπέλες, τώρα δεν ξέρω τον χαρακτηρισμό στα τρένα πώς λέγονται οι βοηθοί να λένε μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος, είναι πίσω, τι μαλ…ες είναι αυτές! Στο ένα λεπτό μπαμ!» είναι η συγκλονιστική μαρτυρία του επιβάτη.