Συγκλονίζουν η τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη όταν δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν το βράδυ της Τρίτης. Ειδικότερα, μια επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με μια εμπορική με τον απολογισμό των νεκρών να φτάνει αυτή τη στιγμή στους 36.

Ήδη έχουν γίνει 67 εισαγωγές στα πέντε νοσοκομεία που μεταφέρθηκαν τραυματίες. Το ΕΚΑΒ κινητοποίησε 40 ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βόλο και 2 οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) Θεσσαλονίκης, για τη μεταφορά των τραυματιών. Το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το νοσοκομείο της Κατερίνης, το ΑΧΕΠΑ και το Γεννηματάς Θεσσαλονίκης εφημέρευαν, ενώ άνοιξε το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας.

Τέμπη: Τραγικές ώρες στη Θεσσαλονίκη για συγγενείς που δεν έφτασαν οι δικοί τους

Δείτε φωτογραφίες του In από το Νοσοκομείο Λάρισας:

Ποια είναι η εικόνα στα νοσοκομεία:

Πανεπιστημιακό Λάρισας

55 προσελεύσεις 29 εισαγωγές

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

34 προσελεύσεις 19 εισαγωγές

Γεννηματάς Θεσσαλονίκης

37 προσελεύσεις 4 εισαγωγές

ΑΧΕΠΑ

32 προσελεύσεις 13 εισαγωγές

Κατερίνη

8 προσελεύσεις 2 εισαγωγές

ΣΥΝΟΛΑ

166 προσελεύσεις 67 εισαγωγές

«Είμαστε δίπλα στους συγγενείς»

Ο Θάνος Πλεύρης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα, από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης δηλώνοντας απόλυτα συγκλονισμένος. Ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες στα νοσοκομεία βρίσκονται σε καλά χέρια. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση. Εχουμε 32 νεκρούς, οι περισσότεροι έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης για τους τραυματίες, έχουμε τους ψυχολόγους να τους στηρίξουμε. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αναγνώριση, παρά τις δυσκολίες».

Σε αυτό σημπλήρωσε πως το «υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είναι δίπλα για να τους στηρίξουμε, πρέπει να τρέξει γρήγορα η διαδικασία και μακάρι οι περισσότεροι να βρουν τους ανθρώπους τους». Όσον αφορά στα θύματα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς».