Με μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη «απάντησε» η Ρούλα Πισπιρίγκου στο «κατηγορώ» που διατύπωσε εκείνος εναντίον της τις προηγούμενες μέρες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας.

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο συνήγορος της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη, που βρίσκεται στο ακροατήριο, έκανε λόγο για «εντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο» και πρόσθεσε πως το δικόγραφο με τις γκρίζες ζώνες της κατάθεσής του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας υπέχει χαρακτήρα μηνύσεως εναντίον του επιφυλασσόμενος για λογαριασμό της εντολέως του να στραφεί σε βάρος του για τα αδικήματα της ψεύδους καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανοίγει ο κύκλος καταθέσεων για τη Τζωρτζίνα – Η ώρα των γιατρών

«Σενάριο» Δασκαλάκη

Ο κ. Κούγιας ανέφερε πως ο μάρτυρας εξέφρασε «θέσεις που προσκρούουν στην κοινή λογική» και αναφέρθηκε λεπτομερώς σε όσα κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης τα οποία χαρακτήρισε ψεύδη ενώ εστίασε στον ισχυρισμό του ότι το κίνητρο της 34χρονης πίσω από τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνα ήταν να τον εκδικηθεί επειδή της είχε ζητήσει να χωρίσουν.

«Ανάλογα με την περίοδο και τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν τη συμμετοχή του στη διαδικασία έλεγε άλλα πράγματα ….» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας και επιχειρώντας να αποδομήσει τους ισχυρισμούς του Μ. Δασκαλάκη είπε πως ο μάρτυρας «έγραψε σενάριο» λέγοντας πως «εικάζει».

Σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος μαρτύρων με τους γιατρούς να καλούνται να φωτίσουν την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που φέρεται να τελέστηκε εντός του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας όπου διακομίσθηκε το παιδί στις 8 Απριλίου 2021 καθώς, σύμφωνα με τη Ρούλα Πισπιρίγκου, εμφάνιζε σπασμούς.