Σε μια σπουδαία κίνηση θα προχωρήσει ο Μίλτος Τεντόγλου αφού, όπως ανακοίνωσε ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι, τα παπούτσια για τα οποία ακυρώθηκε ο Ολυμπιονίκης θα τεθούν σε δημοπρασία, με τα χρήματα να πηγαίνουν στα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας», δήλωσε ο Γιώργος Πομάσκι.

Την είδηση μεταδίδει και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Το τουρκικό Μέσο σημειώνει ότι ο διάσημος Έλληνας άλτης αποφάσισε να βάλει σε δημοπρασία τα παπούτσια του, ενώ επικαλείται τα ελληνικά ΜΜΕ που φιλοξένησαν το θέμα.

Το Anadolu, στο δημοσίευμά του, θυμίζει τις επιτυχίες του Μίλτου Τεντόγλου, από το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέχρι τους τέσσερις συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τίτλους στο άλμα εις μήκος (από το 2019 έως το 2022).

Το δημοσίευμα του Anadolu

To τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει ότι οι νεκροί από τους σεισμούς είναι τουλάχιστον 38.044, ενώ περισσότερα από 13 εκατομμύρια κάτοικοι έχουν επηρεαστεί από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Al Jazeera, οι νεκροί στη Συρία έχουν ξεπεράσει τις 5.800.