Τις τελευταίες δύο σεζόν, είναι ο Πότης. Ο καλοκάγαθος, εργατικός κι έξω καρδιά ιδιοκτήτης του καφενείου της «Γης της ελιάς». Η έφεσή του στο… κουτσομπολιό άλλοτε προστατεύει τους υπόλοιπους ήρωες και άλλοτε τους βάζει σε μπελάδες. Ο ρόλος του είναι καταλυτικός στην εξέλιξη της ιστορίας. Ο Γιάννης Κρητικός είναι ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς ήρωες στην καθημερινή δραματική σειρά του Mega που σκηνοθετεί ο Ανδρέας Γεωργίου. Στα επόμενα επεισόδια αναμένεται να στρέψει τα φώτα πάνω του, αφού θα δοκιμάσει την τύχη του και κυρίως τις γνώσεις του, συμμετέχοντας στο τηλεπαιχνίδι του καναλιού «The Chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου. Με αυτή την αφορμή, ο Γιάννης Κρητικός μίλησε στο «ΝΣυν».

Πώς τον βλέπεις πλέον τον Πότη ύστερα από δύο χρόνια που τον υποδύεσαι;

Σίγουρα, έχω ανακαλύψει περισσότερα στοιχεία του ρόλου και νιώθω όλο και πιο άνετα ερμηνεύοντάς τον. Ακόμα και το κουτσομπολιό που κάνει γίνεται λόγω της ανάγκης του να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους. Σκέφτομαι πολλές φορές ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για το οικογενειακό του υπόβαθρο. Αν είχε καλή σχέση με τους γονείς του ή τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε. Οπότε πιστεύω ότι η ανάγκη του για κουτσομπολιό προέρχεται και από μια τάση του να θεωρεί όλο το χωριό οικογένειά του. Γι’ αυτό και το κάνει πάντα με καλή πρόθεση και όχι με σκοπό να δημιουργήσει κάποια ίντριγκα.

Τώρα στα τελευταία επεισόδια τον βλέπουμε και διαβάζει. Μαθαίνει καινούργια πράγματα, ετοιμάζεται για το «The Chase»…

Πράγματι, ετοιμάζεται πυρετωδώς και διαβάζει πολύ. Η αλήθεια είναι μάλιστα ότι μαζί με τον Πότη διαβάζω και εγώ. Ελεγα στη μητέρα μου τις προάλλες που μιλούσαμε στο τηλέφωνο ότι αν τόσες ώρες που έχω αφιερώσει στο διάβασμα για τον Πότη τις είχα αφιερώσει στο σχολείο, θα ήμουν γιατρός. Πραγματικά, ο Πότης έχει αφιερώσει πολύ χρόνο και τώρα περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα. Τι θα γίνει τελικά στο παιχνίδι; Θα καταφέρει ο Πότης να συναντήσει τη γυναίκα με τα μαύρα; Γιατί σκοπός του δεν είναι μόνο να κερδίσει αλλά και να γνωρίσει την chaser.

Πώς ήταν η εμπειρία αυτή της ένωσης του «The Chase» με τη «Γη της ελιάς»;

Ηταν υπέροχη εμπειρία. Με τη Μαρία Μπεκατώρου τυγχάνει να γνωριζόμαστε από το 2016, όταν συμμετείχα σ’ ένα τηλεπαιχνίδι που παρουσίαζε τότε και μάλιστα είχα κερδίσει. Από τότε διατηρούμε πάρα πολύ καλές σχέσεις. Ηταν μεγάλη μου χαρά η συμμετοχή μου στο «The Chase» και πέρασα υπέροχα στα γυρίσματα, όπως νομίζω και όλο το συνεργείο εκείνη την ημέρα.

Η κύρια καλλιτεχνική σου ασχολία είναι το τραγούδι. Πώς καταφέρνεις και συνδυάζεις τη μουσική με την υποκριτική;

Δεν είναι κάτι το οποίο το σχεδίαζα. Απλώς προέκυψε και είναι αυτό που λένε ότι όταν πέφτεις στη θάλασσα κολυμπάς γιατί δεν έχεις άλλες επιλογές. Δεν το κυνήγησα για να είμαι στη σειρά. Μου δόθηκε μια ευκαιρία, πέρασα από ένα κάστινγκ για το προηγούμενο σίριαλ της Βάνας Δημητρίου, του Αντρέα Γεωργίου και του Κούλλη Νικολάου. Πλέον, είμαστε παρέα και εδώ και τρία χρόνια και απλώς κολυμπάω όσο καλύτερα μπορώ.

Κάθε φορά που εμφανίζεσαι στη σκηνή για να τραγουδήσεις τι περνά από το μυαλό σου;

Από παλιά μού έλεγαν και οι πιο κοντινοί μου άνθρωποι ότι έχω θράσος, διότι δεν ένιωθα ιδιαίτερο άγχος ή φόβο να τραγουδήσω και να παίξω λύρα μπροστά σε κοινό. Αντιθέτως, όταν βγήκα στο θέατρο, ένιωσα μεγάλο άγχος γιατί δεν είχα εμπειρία ως ηθοποιός, ούτε ανάλογες σπουδές. Ως μουσικός για το μόνο που αγωνιούσα ήταν να μη γίνουν λάθη και στόχος μου ήταν πάντα να εισπράττει ο κόσμος το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι και τα χιλιόμετρα στον οποιονδήποτε χώρο μετράνε. Οταν «γράφεις» χιλιόμετρα, μετά αντιμετωπίζεις τα πράγματα με μεγαλύτερη ψυχραιμία.

Οταν ο Αντρέας Γεωργίου λέει «πάμε» και ξεκινάει η κάμερα να γράφει, πώς το αντιμετωπίζεις;

Ο Αντρέας μόνο καλά μπορεί να σε κάνει να νιώσεις. Πάντα σου εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια τι θέλει από τον ρόλο σου, σε βοηθάει να λυθείς και να ξεπεράσεις τους προβληματισμούς και τα αδιέξοδα που μπορεί να έχεις. Οπότε με το «πάμε» του Αντρέα δεν υπάρχει πρόβλημα. Είναι τόσο έτοιμη μια σκηνή για να βγει όταν γράφουμε που το άγχος είναι απλώς το δημιουργικό.