Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για τον θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη. Το κοριτσάκι κατέληξε σήμερα κάτω από αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σέρρες: Διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο μαθήτρια Δημοτικού – Επεσε στο σχολείο

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί , η ιατροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Υπενθυμίζουμε ότι το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, οι οποίοι προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο

Το 2,5 ετών κοριτσάκι διεκομίσθη χθες το πρωί στα πρωινά ιατρεία του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», όπου το εξέτασε γιατρός και ανέφερε ότι πάσχει από υπερτροφία αμυγδαλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες και υπήρχε πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Προκαταρτική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του νηπίου διέταξε επίσης ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης

Το παιδάκι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, φιλοξενούνταν τα τελευταία δύο χρόνια στο δημοτικό βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός».  Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το κοριτσάκι διέμενε με δικαστική απόφαση στον «’Αγιο Στυλιανό». Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η μητέρα του κοριτσιού ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, χωρίς να έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το αίτημά της.

Είμαστε σε επικοινωνία με την οικογένεια

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως το παιδάκι «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του βρεφοκομείου και του ΕΚΑΒ, που έφτασε άμεσα, δεν κατέστη δυνατό να το κρατήσουμε στη ζωή. Οι στιγμές είναι πάρα πολύ δύσκολες».

Ο κ.Λιακόπουλος είπε πως το κοριτσάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα και πως «μόλις χθες διακομίστηκε κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο όπου το είδαν ειδικοί συνάδελφοι και τέθηκε σε αντιβιοτική και φαρμακευτική αγωγή, την οποία και ξεκίνησε. Παρ’ όλα αυτά η υγεία του επιδεινώθηκε τις πρωινές ώρες και με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή».

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, συμπλήρωσε, πως η διοίκηση του ιδρύματος είναι σε επικοινωνία με την μητέρα και την οικογένεια του παιδιού.

Δείτε τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης: