«Κύριε πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».

Με αυτά τα λόγια, ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη στήριξη που παρέχει η χώρα μας στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έχει στοιχίσει μέχρι τώρα τη ζωή σε περισσότερους από 21.000 ανθρώπους.

Το διαδικτυακό ευχαριστώ

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο μήνυμα στο Twitter του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους τους καταστροφικούς σεισμούς, ο Ιμπραήμ Καλίν απάντησε γράφοντας: «Κύριε πρωθυπουργέ. Σας ευχαριστούμε για όλη την υποστήριξή σας».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο πρωθυπουργός είχε κάνει μία ανάρτησή του στα τουρκικά η οποία ανέφερε:

«Εικόνες που μας γεμίζουν πόνο, τις ακολουθούν εικόνες που μας γεμίζουν ελπίδα. Μόνο σεβασμός για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ομάδων διάσωσης. Έλληνες και Τούρκοι δίπλα-δίπλα, παλεύουν μαζί για να σώσουν ζωές. Τους ευχαριστούμε για όσα κάνουν».

«Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας»

Χθες Πέμπτη ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες εξέφρασε και πάλι την οδύνη του εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού λαού για τις τραγικές απώλειες, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των δύο λαών.

Επίσης επεσήμανε ότι «θα είμαστε στην πρώτη γραμμή προκειμένου να οργανωθεί εδώ στις Βρυξέλλες μια διάσκεψη δωρητών έτσι ώστε να βρεθούν πρόσθετοι οικονομικοί πόροι για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση των πληγεισών περιοχών».