Δραματικές διαστάσεις πήρε η προσπάθεια διάσωσης που έκανε η ΕΜΑΚ για να σώσει μία 20χρονη κοπέλα που είχε εκγλωβιστεί κάτω από τα χαλάσματα ενός κτιρίου από τον σεισμό στην Τουρκία και τελικά μετά από τέσσερις ώρες τα κατάφεραν.

Οι Έλληνες άνδρες της ΕΜΑΚ, άκουσαν μία φωνή κατά τη διάρκεια της έρευνας στα ερείπια του συγκεκριμένου κτιρίου στην πόλη Χατάι που επιχειρούν.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ με πραγματική αυτοθυσία, καθώς κατά την διάρκεια της επιχείρησης έγιναν και δύο ισχυροί μετασεισμοί, κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο, όπου αρχικά πίστεψαν ότι ζωντανό ήταν ένα μικρό παιδί που ήταν κάτω από σώμα της άψυχης μητέρας του.

Τελικά διαπιστώθηκε ότι το παιδάκι ήταν δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ η φωνή ήταν της νεαρής κοπέλας, της Αϊρίν που ήταν παγιδευμένη κάτω από ένα τσιμεντένιο δοκάρι, πίσω από τους άλλους δύο νεκρούς.

Μάλιστα σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA που βρίσκεται στο Χατάι η νεαρή κοπέλα που βρισκόταν για πάνω από 63 ώρες κάτω από τα χαλάσματα ήταν τόσο απελπισμένη που ζήτησε από τους πυροσβέστες να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του ποδιού της για να σωθεί.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ με χειρουργικές κινήσεις και με μεγάλη προσοχή έκοψαν σιγά σιγά το δοκάρι και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την Αϊρίν, ενώ λίγο νωρίτερα προχώρησαν στην μακάβρια ενέργεια να απομακρύνουν το άψυχο σώμα του παιδιού για να ανοίξουν χώρο.

Οι Έλληνες διασώστες παρέμειναν στο σημείο μέχρι να απεγκλωβίσουν σώα την Αϊρίν, όπως έκαναν και με τους άλλους τέσσερις ανθρώπους που έχουν καταφέρει να σώσουν μέχρι στιγμής στην Χατάι.

Ακόμα είχαν μαζί τους και οξυγόνο για να τη βοηθήσουν στην αναπνοή και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο για να την απεγκλωβίσουν με ασφάλεια.

Ακόμα είχαν μαζί τους και οξυγόνο για να τη βοηθήσουν στην αναπνοή και ό,τι άλλο ήταν απαραίτητο για να την απεγκλωβίσουν με ασφάλεια.

Την κοπέλα μετά τη διάσωση την παρέλαβε ασθενοφόρο.