Η μικροκινητικότητα παίρνει σάρκα και οστά και στην Ελλάδα με λιλιπουτεια οχήματα που μπορούν να χαρίσουν εύκολη προσβαση στο κέντρο των πόλεων με ατού στο παρκάρισμα. Όντας αγχολυτικά όπως το νέο Microlino που ήδη προσφέρεται στην χώρα μας το μικρό του μήκος αποτελεί και το μεγάλο του πλεονέκτημα με ηλεκτροκινητήρα και δυνατότητα απόκτησης του από την   Kosmoride.  To Microlino, ένα microcar με μια ανατρεπτική σχεδίαση που κάνει τη διαφορά και μια από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις μετακίνησης στην αγορά. Το Microlino, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Το όχημα σχεδιάστηκε ειδικά για αστικές περιοχές. Χάρη στο περιορισμένο του βάρος περίπου 500 κιλών, ο μικρός ηλεκτροκινητήρας δεν θα δυσκολευτεί να μεταφέρει τους δύο επιβάτες του και το φορτίο του πορτμπαγκάζ όπου θέλουν, κάνοντας την οδήγηση του Microlino απόλαυση.

Σχεδιασμένο στην Ελβετία είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L7e με δύο θέσεις, αυτονομία έως και 230 χλμ., μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα και χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 230 λίτρα. . Το Microlino παρέχεται με καλώδιο φόρτισης Type 2 και μπορεί να φορτιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης, σε AC wallbox ή με μια πρίζα σπιτιού σε μόλις 4 ώρες.

Ο Στήβεν Σίρτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Kosmocar, δήλωσε σχετικά: «Η Kosmoride έχει μία φιλόδοξη στρατηγική όσον αφορά στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και της μικροκινητικότητας στην Ελλάδα. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι διότι η στρατηγική συνεργασία με μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο της μικροκινητικότητας αποτελεί για την Kosmoride ένα ορόσημο που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την ηγετική της θέση ως φορέα εξέλιξης και ανάπτυξης της μικροκινητικότητας στη χώρα μας. ».