Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. Ο δημιουργός του Maestro που καθήλωσε τους τηλεθεατές και έγινε η πρώτη ελληνική σειρά που μπήκε στo Netflix, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στο Κέντρο» και μίλησε για τον δεύτερο κύκλο, τους ήρωες του αλλά και για το μεγάλο φινάλε.

Όπως αποκάλυψε, σε δύο μήνες θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του νέου κύκλου. Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι το καλό στο τέλος θα κερδίσει.

«Το τέλος του δεύτερου κύκλου για το Maestro, το έχω στο μυαλό μου. Δεν το έχω γράψει. Προς το παρόν γράφω την πρώτη τετράδα επεισοδίων, όπου σε δύο μήνες θα ξεκινήσουμε τα γυρίσματα για τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του δεύτερου κύκλου. Στις 17 Μαρτίου, το Maestro θα παίξει σε όλες τις χώρες του κόσμου», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Σε όλες μου τις δουλειές, ο χαρακτήρας μου υπάρχει και πάντα τείνω προς την ισορροπία σαν άνθρωπος. Θέλω να πιστεύω ότι, όσο ρομαντικό και αν ακούγεται, με έναν τρόπο νομοτελειακά το καλό κερδίζει, μπορεί να αργεί αλλά κερδίζει».

Σε ερώτηση για τους ήρωες των σειρών του, ο σκηνοθέτης επεσήμανε πως δεν είναι εντελώς φανταστικοί. «Οι ήρωες είναι εδώ ανάμεσά μας, παντού, πάντα, ήταν για όλους νομίζω που γράφουν και λένε ιστορίες. Τα πιο ακραία, τα φαντάζομαι», τόνισε.

Για το πώς αντιμετωπίζει τις κριτικές, δήλωσε πως παλιότερα τις διάβαζε πιο συχνά και στα αρνητικά σχόλια, θύμωνε και γινόταν έξαλλος. «Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος εκτίθεται όλα αυτά τα χρόνια τόσο πολύ σε τέτοια διάρκεια, όπου πάντα μοιραία θα υπήρχε κριτική – και καλή και κακή. Άλλες φορές μου άρεσε, άλλες δεν μου άρεσε. Θα έπρεπε να με ρωτάς σε διαφορετικές δεκαετίες. Τώρα είμαι σε μια πολύ πιο σίγουρη φάση για το τι είναι αυτό που θέλω να πω, πώς θέλω να το πω και πώς θα το πω», σημείωσε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην παραγωγή των σειρών, λέγοντας: «Θεωρώ ότι η παραγωγή, ναι μεν είναι σημαντική, πολύ σημαντική, αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι να υπάρχει ένας άνθρωπος από πάνω με όραμα και με στόχο. Όταν έχει όραμα και στόχο προκειμένου η δουλειά να πάει κάπου, τότε συντονίζονται όλοι. Όταν ο καθένας κάνει το δικό του και δεν τους νοιάζει και πάρα πολύ, τότε είναι που γίνονται πράγματα, όχι όμορφα».

«Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου πάρα πολλές φορές να χτυπάει πάρα πολλές πόρτες και να ζητάει χρήματα, προκειμένου να καταφέρω να έχω το τραγούδι που ήθελα, τη μουσική που ήθελα, τον χώρο που ήθελα. Είμαι ένας άνθρωπος, ο οποίος ακριβώς επειδή είμαι 31, 32, 33 χρόνια στο χώρο, έχω μάθει όλα τα βήματα της παραγωγής και πώς να καταφέρνω και να κάνω αυτό που θέλω και αυτό που έχω γράψει το βράδυ στο χαρτί, την ιστορία, και να προσπαθώ», κατέληξε.