Στο επίκεντρο μιας ακόμα δικαστικής υπόθεσης βρέθηκε το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, της  κόρης της Καρολάιν Κράουτς η οποία δολοφονήθηκε από τον πατέρα της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά.

Σήμερα σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών συζητήθηκαν στο Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αιτήσεις της Σούζαν Κράουτς, μητέρας της Καρολάιν και των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της συζύγου του.

Από την πλευρά της μητέρας της Καρολάιν εξετάστηκε στο δικαστήριο η ψυχίατρος Αλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα το προφίλ του κατηγορουμένου. Από την πλευρά των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κατέθεσε μια καθηγήτρια του καταδικασμένου πιλότου.

«Καλείται το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν με τα ξαδελφάκια της ή θα επιστρέψει εδώ» ανέφερε ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν.

«Όλη η προσπάθεια είναι για το καλό του παιδιού και μόνο. Τι δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες» είπε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου κ. Σκιαδάς και συμπλήρωσε: «Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας».

Οι δυο πλευρές έχουν υποβάλλει αντίθετες αιτήσεις με τη μητέρα της Κάρολαιν να ζητά την αλλαγή των ωρών και του τρόπου επικοινωνίας εξαιτίας της μετοίκησης της μαζί με το παιδί στις Φιλιππίνες. Η απόφαση των γονιών της Κάρολαιν να ζήσουν με το παιδί στις Φιλιππίνες, προκάλεσε την αντίδραση των γονιών του καταδικασμένου για τη δολοφονία της Κάρολαιν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Με δική τους αίτηση οι γονείς του πιλότου ζητούν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.

Υπενθυμίζεται, ότι τον Οκτώβριο του 2021 εκδόθηκε οριστική απόφαση που ανέθετε την επιμέλειά της στους γονείς της Καρολάιν αναγνωρίζοντας και δικαίωμα επικοινωνίας με τους γονείς του δράστη.