Ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιρρίπτει ο Νίκος Ανδρουλάκης για τη γνωμοδότηση Ντογιάκου και το επιχειρούμενο μπλόκο στην έρευνα τις ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Δεν επιτρέπουν στην ΑΔΑΕ να κάνει τη δουλειά της

Σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για κακοποίηση των θεσμών και συγκάλυψη επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση «δεν επιτρέπουν σε έναν έντιμο δικαστή, τον κ. Ράμμο, που ηγείται μιας ανεξάρτητης Αρχής, που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη δημοκρατία μας, να κάνει τη δουλειά του και να συνεχίσει την έρευνα».

Σκληρή απάντηση Ράμμου στον Ντογιάκο: Αντισυνταγματική η γνωμοδότηση

Μάλιστα ο κ. Ανδρουλάκης αποδίδει τα παραπάνω στο ότι «ο πρωθυπουργός θέλει να πάει στις επερχόμενες εκλογές έχοντας τον ελληνικό λαό σε απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά τα πραγματικά ευρήματα αυτής της νοσηρής υπόθεσης».

Θεσμικά αντίβαρα

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση κακοποιούν βάναυσα τους θεσμούς στον βωμό της συγκάλυψης. Δεν επιτρέπουν σε έναν έντιμο δικαστή, τον κ. Ράμμο, που ηγείται μιας ανεξάρτητης Αρχής, που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα στη δημοκρατία μας, να κάνει τη δουλειά του και να συνεχίσει την έρευνα.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο Πρωθυπουργός θέλει να πάει στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας τον ελληνικό λαό σε απόλυτο σκοτάδι όσον αφορά τα πραγματικά ευρήματα αυτής της νοσηρής υπόθεσης.

Είπα από την αρχή ότι αυτή η ιστορία με τις υποκλοπές δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ζήτημα που αφορά τους θεσμούς, το κράτος δικαίου, τη διάκριση των εξουσιών. Και πάνω απ΄όλα αφορά τον αγώνα πολλών γενεών Ελλήνων για να έρθει η δημοκρατία στην πατρίδα μας.

Δεν θα επιτρέψουμε ως Δημοκρατική Παράταξη να συνεχιστεί αυτή η διολίσθηση, που επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χώρα, εκθέτοντας την διεθνώς».