Στον απόηχο της παραίτησης του βουλευτή της ΝΔ Θέμη Χειμάρα, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος έκανε λόγο για ζητήματα που «πλήττουν την πολιτική ζωή του τόπου και το κύρος των πολιτικών», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «επί επτά ημέρες σκεφτόταν τι θα κάνει με τον κ. Χειμάρα. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση και για μία εβδομάδα αποδέχονταν μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με το πολιτικό ήθος».

«Είναι ο δεύτερος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μετά τον κ. Πάτση που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, παίρνει απευθείας αναθέσεις από δημόσιους οργανισμούς. Φαίνεται ότι χρησιμοποιούν την ιδιότητα του βουλευτή και του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας για να κάνουν δουλειές με το δημόσιο. Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ερωτηθείς, δε, για δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με φερόμενο μπαράζ αποχωρήσεων από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ξεκαθάρισε: «Εμείς δεν θέλουμε να βρεθούμε μπροστά σε άλλους Πάτσηδες και κάνουμε μία αξιολόγηση αυτών που καταθέτουν υποψηφιότητα για να είναι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Μερικές περιπτώσεις που αναδεικνύουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα είναι άνθρωποι που αξιολογήθηκαν αρνητικά. Μετατρέπουν την απόρριψη σε αποχώρηση. Καταλαβαίνετε που έχει φτάσει η κατρακύλα της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη».

Ως προς την ενεργειακή κρίση, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση «δεν έχει κάνει καμία μακροπρόθεσμη πολιτική για να θωρακιστεί η χώρα τόσο από αυτήν όσο και από μελλοντικές κρίσεις» υπογραμμίζοντας τη χαμηλή θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη ως προς τις ΑΠΕ, και την διασυνδεσιμότητα με άλλες χώρες.

Σχολιάζοντας τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι «εμείς καταθέσαμε ένα πρόγραμμα στον ελληνικό λαό και αυτό θα προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε».

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι «η διαφορά μας με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εκείνοι δεν έχουν καμία κουλτούρα συνεργασίας. Εμείς θέλουμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να καλλιεργήσουμε αυτήν την κουλτούρα».

Απευθυνόμενος, τέλος, στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη που διερωτήθηκε αν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα έχει ρόλο αντίστοιχο με εκείνον του Πάνου Καμμένου, ο κ. Σπυρόπουλος ζήτησε «περισσότερο σεβασμό για το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη. Δεν είναι δυνατόν να ταυτίζετε με τον κ. Καμμένο εμάς που βάλαμε πλάτη για να σωθεί η χώρα και να μείνουμε στο ευρώ. Εμείς ήμασταν εκεί, όταν εσείς μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ στήνατε τα πρώτα Ζάππεια. Δεν θα βγάλουμε, λοιπόν, εμείς τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη από τα αδιέξοδά του».