Συναγερμός σήμανε για ένα μικρό παιδί που διασωληνώθηκε και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Μαζί του, από την πρώτη στιγμή και στην αεροδιακομιδή, οι γονείς του, από την Κοζάνη.

Μίνα Γκάγκα: Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εξομαλυνθεί τα πράγματα με τις ελλείψεις φαρμάκων

Πιθανόν βαρύ περιστατικό γρίπης

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kozanimedia.gr, στις 11:00 ξεκίνησε η αεροδιακομιδή με ελικόπτερο, παιδιού ηλικίας 3,5 ετών, με αναπνευστικά προβλήματα, από το Μαμάτσειο, σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανόν βαρύ περιστατικό γρίπης, το οποίο ταλαιπωρεί το παιδί με αποτέλεσμα να κριθεί η διακομιδή του απαραίτητη.

Το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη συνοδεία περιπολικού της τροχαίας αλλά και τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ στο αεροδρόμιο της Κοζάνης.

To παιδάκι μεταφέρθηκε χθες 2 Ιανουαρίου στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης με αναπνευστική δυσχέρεια και κατά τις πρωινές ώρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε και αποφασίστηκε από τους γιατρούς η διασωλήνωσή του καθώς και η μεταφορά του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης η αδερφή του

Με έντονα συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η αδερφή του παιδιού.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης Δημήτρης Σιόλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι το κοριτσάκι και το τρίχρονο αγόρι που μεταφέρθηκε διασωληνωμένο σε νοσοκομείο της Αθήνας, ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Τα δυο παιδιά μετέφεραν, τα μεσάνυχτα, στο νοσοκομείο της Κοζάνης, οι γονείς τους, με συμπτώματα αναπνευστικής δυσχέρειας.