Oι επιδόσεις του θωρηκτού με το όνομα Ερλινγκ Χάαλαντ, τρομάζουν τους αντιπάλους αμυντικούς. Ο φορ της Μάντσεστερ Σίτι είναι μια κινητή μηχανή γκολ και σκορπά τους πάντες στο διάβα του.

Ηδη, μετρά 21 γκολ σε 15 ματς κάτι που συνεπάγεται πως σκοράρει παραπάνω από ένα γκολ στα παιχνίδια που αγωνίζεται! Υπό νορμάλ συνθήκες, πολλοί θα έβαζαν στοίχημα πως η Σίτι θα κάνει περίπατο στην Πρέμιερ Λιγκ ή τουλάχιστον αυτό περίμενε ο Πεπ και το κοινό του Ετιχαντ. Είναι όμως έτσι;

Μάλλον τα όνειρα δεν συμβαδίζουν πάντα με την πραγματικότητα και μένει όχι μόνο να το δούμε, αλλά και να αναλογιστεί κάποιος το γιατί ένας κούκος δεν φέρνει εν προκειμένω την άνοιξη. Και κυρίως να επιστρέψουμε στη διαπίστωση πως πάνω από όλα το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ.

Βέβαια, άριστα έπραξε η Μάντσεστερ Σίτι και  έφερε στην Αγγλία το πλέον καυτό όνομα της αγοράς το περασμένο καλοκαίρι. Αναζητούσε έναν άνθρωπο να αξιοποιεί τις ευκαιρίες και να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Να πανηγυρίσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Μια σούπερ αξιόπιστη λύση. Δεκτό.  Φαίνεται, ωστόσο, πως ένα παιχνίδι του στυλ «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Χάαλαντ» λες και …μπλόκαρε τους λοιπούς κυνηγούς.

Ο Ντε Μπρόινε, όχι στα καλύτερά του όπως φάνηκε στο πρόσφατο Μουντιάλ, έχει τρία γκολ. Ο Μαχρέζ, μόλις ένα! Ένα και ο Γκρίλις, δύο ο Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Χουλιάν Αλβαρεζ έχει μείνει στα τρία και μόνον ο Φόντεν με τα επτά γκολ δείχνει πως κάτι συμβαίνει. Η παράθεση των αριθμών δεν γίνεται τυχαία. Επιβεβαιώνει πως η Σίτι με τον πλουραλισμό άλλων εποχών έχει μεταλλαχθεί και βασίζεται στον εξωπραγματικό Χάαλαντ.  Δεν φτάνει. Η δε πολυφωνική στην επίθεση Αρσεναλ, έχει πάρει ένα προβάδισμα επτά βαθμών και αν διατηρήσει την καλή φόρμα που έχει από την αρχή της σεζόν, μπορεί να ελπίζει πως θα πάρει τον τίτλο και θα γιορτάσει το Λονδίνο.

Μόνο για φοβερή ομάδα δεν μπορεί να λογίζονται οι Κανονιέρηδες, έχουν όμως τον τρόπο τους και ξεπερνούν τα εμπόδια. Μεγάλο τους όπλο στον εφετινό αγγλικό Μαραθώνιο; Μα, εδώ ίσως να βρίσκεται το μυστικό τους, έως τώρα, τουλάχιστον. Ολοι βοηθούν και οι πάντες βρίσκουν δίχτυα. Το δίδυμο από τη Βραζιλία, ο Μαρτινέλι των επτά γκολ και ο Ζεσούς των πέντε. Ο Σάκα έχει συνδράμει με έξι. Ο Οντεγκαρντ έχει επτά. Με απλά λόγια, ομαδική δουλειά στο 100%.

Το πώς θα εξελιχθεί η κούρσα, έχει αυξημένο ενδιαφέρον. Η Αρσεναλ καραδοκεί και «σπάει» το δίπολο των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Πόσο θα αντέξει; Ακόμη καλύτερα: θα καταφέρει ο σούπερ Χάαλαντ να δώσει μια «απάντηση» και να αντιστρέψει τα δεδομένα;