Στη ρητορική της έντασης επιμένει η Αγκυρα, με τον υπουργό Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, να κατηγορεί την Ελλάδα για αλαζονική στάση και να προειδοποιεί ότι θα συνεχίσει η χώρα του να δίνει απαντήσεις στις «άδικες πράξεις που διαπράττει η Ελλάδα».

«Δυστυχώς η Ελλάδα συνεχίζει τις ενέργειες που θα κλιμακώσουν την ένταση. Η Ελλάδα παρενόχλησε τα αεροπλάνα μας δύο φορές την τελευταία εβδομάδα. Αυτή η εχθρική στάση έδειξε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει γίνει αλαζονική» είπε, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, και πρόσθεσε:

Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο της Ελλάδας και δεν είναι τα όπλα της… λέει Τούρκος καθηγητής

«Έχει δοθεί και θα συνεχίσει να δίνεται απάντηση στις πάσης φύσεως άδικες πράξεις που διαπράττει η Ελλάδα. Είναι καιρός το ΝΑΤΟ να σταματήσει αυτή την κακομαθημένη στάση. Ο ελληνικός λαός και οι δύο μας γνωριζόμαστε πολύ καλά. Όσοι θέλουν το μέλλον τους να είναι καλό, πρέπει να απομακρυνθούν από τα λάθη του χθες και του σήμερα».

Κυπριακό

Αναφορά έκανε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι «μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα ​​και ανεξάρτητα κράτη» και πρόσθεσε πως το θέμα είναι η αναγνώριση του ψευδοκράτους.

«Η Κύπρος, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι το εθνικό μας ζήτημα. Αναφορικά με την Κύπρο, μιλάμε για δύο κυρίαρχα, ισότιμα ​​και ανεξάρτητα κράτη. Το θέμα δεν είναι πλέον η ίδρυση αυτού του κράτους, αλλά η αναγνώριση του κράτους το οποίο έχει ιδρυθεί».