Νέο μπαράζ απειλών και fake news κατά της Ελλάδας εκτοξεύουν τούρκοι αξιωματούχοι σε μία ακόμη προσπάθεια να παρουσιάσουν τη χώρα μας ως τον «κακό γείτονα».

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος Ερντογάν,  Ομέρ Τσελίκ ο οποίος μίλησε για κακομαθημένη και μαξιμιλιστική θέση της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ έβαλε στο στόχαστρο τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια τονίζοντας ότι «προσπαθούν να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία».

Σημείωσε ακόμη, ότι «οι εξελίξεις σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο ή την Κύπρο έχουν επίσης δείξει πως οι σύμμαχοί μας στερούνται οπτικής και ικανότητας για ειρήνη, με το να υποστηρίζουν τη μονομερή στάση της Ελλάδας και τις κακομαθημένες, μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις της.

Ο Ερντογάν «κίνδυνος» για το ΝΑΤΟ – «Μπορεί να επιτεθεί στην Ελλάδα για να μείνει στην εξουσία»

Η εικόνα που έχει προτάξει η Ελλάδα προσπαθώντας να δημιουργήσει μια de facto κατάσταση με την ‘ελληνοκυπριακή πλευρά’ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι μια εικόνα που δεν υπηρετεί την ειρήνη. Όπως ήδη είδαμε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας πρωθυπουργός  έχουν περάσει τον τελευταίο χρόνο προσπαθώντας να σαμποτάρουν τις θετικές προσεγγίσεις που προτάσσει η Τουρκία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

«Με το Kizil Elma θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Τσελίκ συνέχισε τις προκλητικές του δηλώσεις, αυτή Εξάλλου ο Τσελίκ πρόσθεσε: «Το Kizil Elma να είναι καλοτάξιδο. Ο κ. Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ είχε πει πως δεν κατάφεραν να το κρατήσουν άλλο στη Γη. Εύχομαι να μείνει μόνιμα στους αιθέρες για να συμβάλουμε στην άμυνα της χώρας μας όπως και στην παγκόσμια ειρήνη. Επίσης το Κizil Elma θα παίζει κρίσιμο ρόλο και καθοριστικό ρόλο στην προστασία της Γαλάζιας Πατρίδας όπου είμαστε αντιμέτωποι με διάφορες προβοκάτσιες».

Νέο μπαράζ παραβιάσεων από την Άγκυρα

Η Τουρκία πάντως, συνεχίζει το μπαράζ των προκλήσεων καθώς χθες, καταγράφηκαν 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Όπως έγινε γνωστό, συνολικά, 20 τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα έξι έφεραν όπλα, εισήλθαν την Πέμπτη στο FIR Αθηνών, σε όλο το εύρος του Αιγαίου, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Σε τέσσερις περιπτώσεις, η διαδικασία αναχαίτισής τους από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στις 22 Δεκεμβρίου εισήλθαν στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, 6 ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16, μία τετράδα τουρκικών F-16 και, μεμονωμένα, ένα τουρκικό F-16, δύο CN-235, και ένα UAV.