Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τον δικηγόρος της, Αλέξη Κούγια, να δηλώνει  πως «υπήρχαν εκθέσεις κορυφαίων ιατροδικαστών που είχαν εξετάσει τους θανάτους των παιδιών και είχαν αποφανθεί ότι οφείλονταν σε παθολογικά αίτια».

Δηλώνοντας βέβαιος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ποινικολόγος είπε ότι «οκτώ τακτικοί ιατροδικαστές ήδη έχουν καταθέσει στην κυρία ανακρίτρια, έχουμε ζητήσει να καταθέσουν άλλοι τρεις. Λένε ότι ο θάνατος είναι από παθολογικά αίτια και δικαιολογούν το πώς. Έχουμε ανατροπή που έχει γίνει στην κυρία ανακρίτρια. Μέχρι τώρα φοβούνταν να μιλήσουν οι 8 ιατροδικαστές, καθώς θα έλεγαν κάτι αντίθετο από όσα λέγονταν στις τηλεοπτικές εκπομπές».

«Οι γονείς των παιδιών είχαν κάνει μήνυση στους γιατρούς των Πατρών για θάνατο του ενός παιδιού και η έρευνα απέκλεισε το ιατρικό λάθος, αποδίδοντας όλους τους θανάτους σε παθολογικά αίτια», είπε ο μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδραση μετά τη δίωξη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδα

Ταυτόχρονα, υποστήριξε πως ο Γρηγόρης Λέων λειτούργησε ως «μυαλοπώλης», ο οποίος «χωρίς να εξετάσει ούτε μία από τις σορούς» αποφαινόταν πως μόνο εκείνος κάτεχε την αλήθεια, προκαλώντας –σύμφωνα με τον δικηγόρο– πλήγμα στην εξέταση της υπόθεσης, μέσω των συχνών εμφανίσεων του στα ΜΜΕ.

Αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο κ. Κούγιας επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος «αποδεχόμενος όσα έλεγε ο περιφερόμενος ιατροδικαστής τιμώρησε τις δύο ιατροδικαστές, διέταξε έρευνα και ζήτησε να οριστούν πραγματογνώμονες από περιοχές άσχετες με την Πάτρα. Αυτοδιορίστηκε ο κ. Καρακούκης και όρισε και τον κ. Καλόγρηα και χωρίς να δώσουν τον όρκο του πραγματογνώμονα άρχισαν μια έρευνα».

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε ότι «έγιναν τεράστια λάθη. Επειδή δεν έχουν παθολογοανατομικές γνώσεις βρήκαν έναν φίλο τους παθολογοανατόμο στο ΚΑΤ που έκανε μια γνωμάτευση. Δεν έχουν οριστεί ως πραγματογνώμονες, αλλά κάνουν ιατροδικαστική γνωμοδότηση, ο δε γιατρός κάνει γνωμοδότηση μέσω φωτογραφιών και χωρίς να έχει εξετάσει κάποια από τις σορούς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από