Για την κίνηση αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας μίλησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κατά την έναρξη του Ραδιομαραθωνίου κατά τη φτώχειας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα έργο που αγκαλιάζει τον συνάνθρωπο.

«Οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες, ιδίως σήμερα που η γη έχει γίνει μία γειτονιά σχεδόν. Επομένως, αυτό που κάνει η εκκλησία είναι μία συνέπεια της πίστεως και του κηρύγματός της. Ο Ντοστογιέφσκι είχε πει κάτι πολύ σημαντικό: «Το ψωμί το δικό μου είναι ένα θέμα εργασιακού δικαίου, το ψωμί του άλλου είναι καθαρά πνευματικό», δήλωσε.

«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» από την Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 fm

«Η εκκλησία πάντοτε, χωρίς βερμπαλισμούς και ιδεατισμούς, προσπαθεί να κάνει το έργο της, όχι για να αναπληρώσει τις δομές του κράτους, αλλά να ενδυναμώσει και να εμφυσήσει το μεγάλο γεγονός της συναντίληψης, που είναι ουσιαστικό στην ταυτοτική πορεία της ζωής μας», συμπλήρωσε.

Ο Ραδιομαραθώνιος ξεκίνησε με καλεσμένους του παρουσιαστές της εκπομπής Κοινωνία Ωρα MEGA, Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Μήνυμα ελπίδας και αγάπης από την Πειραϊκή Εκκλησία και τον ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας

Μιλώντας για αυτή τη μεγάλη φιλανθρωπική προσπάθεια η Ανθή Βούλγαρη αναφέρθηκε στην κοινωνική προσφορά της εκκλησίας.

«Είναι μεγάλη αλήθεια ότι η εκκλησία έχει καθημερινή παρουσία και στέκεται στον κόσμο, χωρίς να το βροντοφωνάζει και για εμένα αυτό είναι το ωραίο και το γοητευτικό», δήλωσε αρχικά η παρουσιάστρια του MEGA.

«Τα Χριστούγεννα είναι μία καλή εποχή για να θυμηθούμε όλοι ότι δεν ζούμε σε μία παραδεισένια εποχή, ότι ο συνάνθρωπός μας έχει ανάγκη από ένα φαγητό, από μία αγκαλιά και έναν καλό λόγο», ήταν το μήνυμα της Ανθής Βούλγαρη.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τον αγώνα που έδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς παρά τις όποιες αντιξοότητες που συνάντησε στο διάβα της, όπως ο κοροναϊός.

«Νομίζω ότι το μήνυμα των Χριστουγέννων έρχεται με αυτή την πρωτοβουλία να δείξει ότι εδώ υπάρχει ελπίδα και ότι μπορεί ο καθένας μας να ατενίσει το μέλλον με αισιοδοξία, αρκεί να έχει κάποιον δίπλα του. Η Πειραϊκή Εκκλησία είναι δίπλα στον πολίτη, ακόμα και όταν δεν φαίνεται, και αυτή είναι η μεγαλύτερη αξία αυτής της προσπάθειας», σημείωσε ο Γιώργος Σταμάτης, γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Συντονιστείτε στη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας 91,2 fm και την τηλεοπτική συχνότητα του MEGA για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από