Η Αργεντινή θριάμβευσε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, επικρατώντας της Γαλλίας στα πέναλτι σε μια μάχη επικών διαστάσεων.

Η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι κατέκτησε το Μουντιάλ 2022 και εκατομμύρια Αργεντινοί πανηγύρισαν με την ψυχή τους την τεράστια επιτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας τους.

Ο Λιονέλ Μέσι ηγήθηκε μιας τεράστιας επιτυχίας της Αργεντινής και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο, «χτίζοντας» έναν μοναδικό μύθο στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι έγινε μεγάλος ντόρος σε όλο τον κόσμο, για τον μανδύα που έδωσαν στον Μέσι οι διοργανωτές και τον οποίο φόρεσε ο Αργεντίνος σούπερ σταρ λίγο πριν γίνει η απονομή, με αρκετούς μάλιστα να εκφράζουν παράπονα.

Πρόκειται για ένα πανωφόρι μαύρου χρώματος με «χρυσές» λεπτομέρειες και ο Μέσι σήκωσε το τρόπαιο φορώντας το Bisht.

Αυτή είναι η ονομασία της συγκεκριμένης ενδυμασίας και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μια από τις ιστορικότερες φωτογραφίες του 21ου αιώνα στο ποδόσφαιρο, θα συνδεθεί και με τη συγκεκριμένη ενδυμασία.

Υπήρξαν πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εστιάσει κάποιος στο τι είναι το συγκεκριμένο ρούχο και ποιος ο συμβολισμός του.

Το Bisht είναι μια ενδυμασία που υπάρχει χιλιάδες χρόνια στον αραβικό κόσμο και είναι μανδύας τον οποίο φορούσαν οι βασιλιάδες αλλά και οι πολεμιστές μετά από νίκες σε μεγάλες μάχες.

Είναι μια παραδοσιακή φορεσιά στον αραβικό κόσμο και ο Μέσι σήκωσε το τρόπαιο του Μουντιάλ φορώντας το Bisht.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι έγινε μεγάλος ντόρος για την εικόνα του Αργεντίνου σούπερ σταρ με τον μανδύα στην απονομή.