To Maestro, η επιτυχημένη σειρά του MEGA που φέρει την υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κι έχει κερδίσει τους τηλεθεατές από το πρώτο κι όλας επεισόδιο, έριξε αυλαία με το 9ο και τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου.

Η σειρά που αγαπήθηκε όσο λίγες από κοινό και κριτικούς, δίκαια κέρδισε μια θέση στο Netflix και από το 2023 ετοιμάζεται να ξεκινήσει το δικό της ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο!

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφηγείται μια ιστορία πάθους και σύγκρουσης στους Παξούς, με φόντο την σκληρή, σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Ενδοοικογενειακή βία, ομοφοβία, μη αποδοχή και ωμή κακοποίηση. Σκηνές της σειράς, που δυστυχώς, αποτελούν παθογένειες της σημερινής κοινωνίας και όχι φανταστικές σκηνές ενός σεναρίου ξεδιπλώνονταν, για περίπου δύο μήνες, μπροστά στα μάτια μας μέσα από το MEGA, πάντα με την αριστοτεχνική ματιά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Αν και ήταν πολύ δύσκολο, αφού κάθε επεισόδιο αποτελεί μια ταινία από μόνο του, όπως λέει και ο ίδιος ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πέντε κορυφαίες σκηνές της πρώτης σεζόν.

Οι πέντε σκηνές που συγκλόνισαν

Την κορυφαία, ίσως σκηνή του πρώτου κύκλου, ήταν στο 6ο επεισόδιο. Πρόκειται για το επεισόδιο, όπου μάθαμε για τη ζωή του Ορέστη, του χαρακτήρα που υποδύεται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Πρόκειται για μια σκηνή -που χαρακτηρίστηκαν από τον συμβολισμό, την αλληγορία και τον σουρεαλισμό, για να μπορέσει να αποδοθεί ο ψυχισμός του ήρωα- στο μεγάλο πλούσιο τραπέζι, ο πρωταγωνιστής σκέφτεται τη ζωή του και στην επόμενη σκηνή φαντάζεται ότι τους έχει σκοτώσει όλους με ένα κηροπήγιο. Στη συνέχεια απολαμβάνει μόνος του, μέσα στα αίματα, το φαγητό του.

Κανείς από τους τηλεθεατές δεν περίμενε να δει αυτή τη splatter σκηνή και τα σχόλια στο Twitter ήταν αποθεωτικά.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με έναν περίτεχνο και καθηλωτικό τρόπο στο Maestro προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα και να εγείρει συνειδήσεις.

Στο δεύτερο επεισόδιο, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν μία συνταρακτική σκηνή ενδοοικογενειακής βίας με την Μαρία Καβογιάννη και η ερμηνεία της ήταν υποδειγματική.

Ο τηλεοπτικός της σύζυγος, Χαραλάμπος, τον οποίο υποδύεται ο Γιάννης Τσορτέκης, στρέφεται εναντίον του γιου τους, Σπύρου και της ίδιας. Έτσι, αφού ασκεί σκληρή βία στο γιο τους λόγω του ότι άκουσε πως είναι ομοφυλόφιλος και χτυπώντας τον με μία αλυσίδα, στη συνέχεια πράττει το ίδιο και στη μητέρα, την οποία κακοποιεί συστηματικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κατά την προβολή της, τα social media πήραν φωτιά με αρκετούς χρήστες να τονίζουν πως η σκηνή αποτυπώνει τον πόνο με εικόνες που δύσκολα μπορεί αντέξει κάποιος.

Ακόμα μία σκηνή που συζητήθηκε όσο λίγες ήταν αυτή με το φιλί μεταξύ του Αντώνη και του Σπύρου στο δάσος. Τα δύο αγόρια συναντιούνται, για να κάνουν εξάσκηση στην σκοποβολή και έρχονται πιο κοντά, εκδηλώνοντας τον έρωτά τους.

Έτσι, προβάλλεται το πρώτο γκέι φιλί στη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, μετά από 19 χρόνια. Τότε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος είχε σπάσει τα στεγανά της συντηρητικής ελληνικής τηλεόρασης και είχε παρουσιάσει το πρώτο γκέι φιλί στην ελληνική τηλεόραση, μέσα από τη σειρά «Κλείσε τα μάτια», με το ΕΣΡ να του επιβάλει πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Από το Top 5 δεν θα μπορούσε να λείπει η ερωτική σκηνή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη με την Κλέλια Ανδριολάτου. Στο τρίτο επεισόδιο, η φαντασίωση του Ορέστη ότι παίζει πιάνο με την Κλέλια στην αίθουσα μουσικής, φιλιούνται με πάθος και τελικά κάνουν έρωτα πάνω σε αυτό, άφησε τους τηλεθεατές με το στόμα ανοιχτό και έγινε πρώτο trend στο Twitter.

Για το τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει το συγκλονιστικό φινάλε, όπου οι τηλεθεατές μαθαίνουμε πως πέθανε ο Χαράλαμπος. Μια εξέλιξη που σχεδόν κανένας δεν είχε προβλέψει, με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη να κάνει και πάλι την ανατροπή και να γίνεται για ακόμα μια φορά talk of the town.

Bonus: Από ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν θα μπορούσε να λείπει η πρώτη φορά που ακούσαμε την Χαρούλα Αλεξίου να τραγουδά, μετά την ανακοίνωσή της ότι σταματά τις ζωντανές εμφανίσεις. Η εκπληκτική ερμηνεία του τραγουδιού «Προσευχή» στο 9ο επεισόδιο καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό και όχι άδικα. Απολαύστε την για ακόμα μια φορά!