Μεγάλες και αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα ευρήματα των αρχών του Βελγίου για την αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή και την εμπλοκή της σε υπόθεση διαφθοράς με χρηματισμό από το Κατάρ. Βρετανός δημοσιογράφος υποστηρίζει στον ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Εμιράτου ακόμα και μετά την έναρξη του Μουντιάλ.

Πρόκειται για τον Jack Parrock δημοσιογράφο και ανταποκριτή της Deutche Welle στις Βρυξέλλες, o οποίος το Σάββατο προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με χρηματισμό από το Κατάρ και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Βρετανός δημοσιογράφος υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις του για το σκάνδαλο Qatar Gate δείχνουν αυτό για το οποίο είναι βέβαιος. Ότι το σκάνδαλο είναι μια μόνο πτυχή της διαφθοράς που ίσως και να ενδημεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η υπόθεση της αντιπροέδρου είναι η πρώτη.

Ήταν στην Ντόχα την ημέρα τελετής έναρξης;

Σε ερώτηση πόσο αξιόπιστες είναι κατά την γνώμη σας οι πηγές που σας διαβεβαιώνουν ότι η Καϊλή ήταν στην Ντόχα την ημέρα της τελετής έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Jack Parrock, ανταποκριτής Deutche Welle στις Βρυξέλλες απάντησε: «Δεν ήμουν παρών αλλά γνωρίζω πλείστους ανθρώπους που μου επιβεβαίωσαν ότι η Καϊλή ήταν εκεί. Θα εκπλαγώ αν υπάρχουν αποδεικτικά ντοκουμέντα ότι βρισκόταν στο Κατάρ».

Όσον αφορά για το ότι η Καϊλή ψήφισε υπέρ του Κατάρ σε μια επιτροπή του Κοινοβουλίου, της οποίας δεν ήταν μέλος και πώς το επέτρεψαν τα άλλα μέλη της επιτροπής να το κάνει ο δημοσιογράφος ανέφερε πως «της επιτρέπεται να το κάνει αυτό. Σε αφήνουν να ψηφίζεις για διάφορά ζητήματα. Υπάρχουν τρόποι για να μπαινοβγαίνεις σε επιτροπής, να υποκαθιστούν άλλους ευρωβουλευτές, να παρακάθονται σε επιτροπές, δεν είναι δηλαδή κάτι το ασυνήθιστο. Απλώς αυτό φανερώνει ότι για το συγκεκριμένο θέμα (απελευθέρωση βίζας) ήταν εκεί στην δεδομένη στιγμή.

»Η διπλωματική αποστολή στο Κατάρ στην ΕΕ έχει εκδώσει ένα ανακοινωθέν που λέει ότι οι κατηγορίες/ υπόνοιες είναι αβάσιμες και παραπληροφορημένες. Ότι εργάζεται θεσμικά… Προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν από το σκάνδαλο στην κορύφωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, επιχειρούν να το σκεπάσουν όλο αυτό, ωστόσο το διερευνούν, ξέρουμε ότι το ερευνούν… Και δεν λένε τίποτα άλλο πέρα από αυτό. Αύριο που συνεδριάζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πιάσει η κουβέντα φωτιά. Τίποτα από όσα έχω δει τα δέκα χρόνια που το καλύπτω».

Ο Jack Parrock θεωρεί ότι η Εύα Καϊλή και οι υπόλοιποι που ενδεχομένως να φανούν υπόλογοι για διαφθορά έγιναν πιόνια στην σκακιέρα των ανταγωνισμών που άνοιξαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χώρες του Κόλπου.

Δείτε τις δηλώσεις του: