Η μετακύλιση στους ναυλωτές του πλοίου τού κόστους των ρύπων και η δέσμευση μέρους των εσόδων από το σύστημα εμπορίας ρύπων για την ανάπτυξη της έρευνας με στόχο την απανθρακοποίηση του κλάδου - δύο στόχοι που υποστηρίζουν σθεναρά ο ελληνικός και ευρωπαϊκός εφοπλισμός - συμπεριελήφθησαν στη συμφωνία των ευρωπαϊκών οργάνων (ΕΕ, Συμβούλιο, Ευρωκοινοβούλιο) για την ένταξη της ναυτιλίας στο σύστημα εμπορίας ρύπων της ΕΕ (EU ETS).

Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις της προέδρου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνας Τραυλού. «Αντιμετωπίζουμε θετικά αρκετές πτυχές της προσωρινής συμφωνίας για το ευρωπαϊκό ETS, χωρίς να ξεχνάμε ότι αποτελεί ένα περιφερειακό μέτρο. Δεδομένου όμως ότι πολλές σημαντικές παράμετροι για την εφαρμογή της εκκρεμούν, απαιτείται προσοχή για να διασφαλιστεί η καταλληλότητά τους για τον ναυτιλιακό κλάδο» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΕΕ.

«Η ναυτιλία προσφέρει μια αναντικατάστατη υπηρεσία για την ευημερία των πολιτών του κόσμου. Η στρατηγική σημασία της ναυτιλίας γίνεται πιο εμφανής ιδιαίτερα σε εποχές γεωπολιτικών αναταράξεων ή παγκόσμιων κρίσεων. Στο πλαίσιο αυτό, η ναυτιλία θα αποτελέσει και έναν από τους βασικούς παράγοντες διευκόλυνσης της διαδικασίας απεξάρτησης του πλανήτη από τον άνθρακα, αφού θα μεταφέρει σε παγκόσμια κλίμακα το μεγαλύτερο μέρος των νέων εναλλακτικών καυσίμων» συμπλήρωσε η Τραυλού.

Η ΕΕΕ υπενθυμίζει ότι είναι σταθερά προσηλωμένη στον στόχο για την απανθρακοποίηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Προς την επίτευξη αυτού του σκοπού, η ΕΕΕ επαναλαμβάνει τη σημασία της δέσμευσης όλων των σχετικών εμπλεκόμενων φορέων εκτός της ναυτιλίας σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Η υιοθέτηση αποτελεσματικών υποχρεωτικών μέτρων και για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, όπως οι παραγωγοί και προμηθευτές καυσίμων, είναι αναγκαία.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΕ αναγνωρίζει τα θετικά στοιχεία στην τελική έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών σχετικά με την ένταξη της ναυτιλίας στο Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ενωσης (European Union Emissions Trading System - EU ETS). Η συμφωνία, τονίζει, αντανακλά σε σημαντικό βαθμό τις θέσεις που έχει εκφράσει ο ευρωπαϊκός εφοπλισμός. Ειδικότερα, αναφέρεται η αναγνώριση της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει» - που συνεπάγεται τη μετακύλιση του κόστους συμμόρφωσης στον φορέα εμπορικής εκμετάλλευσης του πλοίου («commercial operator») - καθώς και η δέσμευση μέρους των εσόδων από τη διεθνή ναυτιλία για την απανθρακοποίηση του κλάδου. Τις θέσεις αυτές υποστηρίζει σταθερά η ΕΕΕ από τον Απρίλιο του 2021.

Επιπλέον η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι με την έναρξη, από χθες, ενός νέου γύρου συζητήσεων για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (International Maritime Organisation - ΙΜΟ), τα κράτη-μέλη του πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία και να καταλήξουν σε συμφωνία. Η ΕΕΕ υποστηρίζει σθεναρά τις προτάσεις του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping - ICS) για ένα μέτρο που θα βασίζεται σε μια προκαθορισμένη εισφορά ανά τόνο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τον παγκόσμιο στόλο, καθώς και για την αναθεώρηση των συμφωνημένων στόχων για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. «Προσδοκούμε ο ΙΜΟ να λάβει καθοριστικές αποφάσεις που θα επιτυγχάνουν πραγματικά περιβαλλοντικά οφέλη» σημείωσε καταληκτικά η Τραυλού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από